Mi történne, ha egy petárdát rákötöznék egy hajtógázas spray oldalára, majd meggyújtanám és ledobnám egy kútba?
Ha a kútban van víz, a flakon fennmaradna a vízen és a petárda elaludna a víztől.
Ha nincs víz a kútban, akkor a petárda szétdurranna és lehet, hogy némi sérülést okozna a flakonon, de az kibírná. Ha a klasszikus 10cmes, zöld petárdára gondolsz, az gyenge ahhoz, amit látni szeretnél.
Parancsolj:
A kútban nincs víz.
Biztos vagy benne, hogy a zöld petárda nem elég erős hozzá? ELMÉLETBEN mi történne, ha lenne gy olyan petárda, ami elég erős? Az ok, hogy felrobbanna, de arra vagyok kíváncsi, hogy a kút káváján lehetne ebből valamit érezni? Kicsapna a lég, vagy esetleg valami láng?
Ha kötsz mellé egy csillagszórót is(vagy bármit ami viszonylag sokáig ég) akkor felrobbanna. Azért nehéz felrobbantani egy petárdával, mert amint lyukat üt a dobozon a kiáramló gáz elfújja a tüzet(és oxigén hiányában el is fojtja).
Én csináltam ilyet gyerekkoromban. Veszélyes!!! Nekem szerencsém volt, mert a falba álltak a repeszek nem belém, de igen könnyen meghalhattam volna
A petárda vízben sem alszik ki, ha már beégett a tömítése mögé. Ilyenkor elalszik a lángja, de még füstöl. Ha ekkor érkezik a vízbe, akkor nem alszik ki, és a víz alatt is felrobban, egy nagy füstpöffenetet engedve a felszínre. A vizet csak akkor emeli, freccsenti fel, ha 10-15 cm-nél nincs mélyebben. Ha 20 cm-nél mélyebben van, akkor már a hangját is alig hallani, és ilyenkor jön fel a füstbuborék. Amint eléri a víz felszínét, szétterül, és még 10-30 másodpecig füstölög ugyanazon pontja a vízfelszínnek (szélcsendben).
A sprésflakonnal nem biztos, hogy tud valamit is kezdeni a petárda, gyakran csak behorpasztja, arrébblöki. (Persze ez attól is függ, hogy miféle az a sprésflakon, mekkora túlnyomás van benne, milyen vastag falú és milyen anyagból készült, mekkora a görbülete a felszínének stb.) Viszont ha ilyennel akarsz kísérletezni, mindenképpen használj munkavédelmi szemüveget, hogy az esetlegesen elszabaduló apró repeszdarabkák nehogy visszafordíthatatlan károkat okozzanak a fényérzékeny szerveidben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!