Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Te mennyit tanultál, hogy...

Te mennyit tanultál, hogy természettudományokból meglegyen a színjelesed?

Figyelt kérdés
Csak a természettudományos tárgyakra vonatkozik. Mennyit tanulsz/tál, hogy mindegyikből jeles legyél mindíg? Napi hány órát? Vagy ha nem egyenletesen mindennap, de hetente mennyi órát?
2015. márc. 6. 12:13
 1/2 2xSü ***** válasza:

Évente kb. 10 percet tanultam matekot, fizikát. Leszámítva persze a házi feladat megoldást, órán való odafigyelést. Engem érdekelt a matek is, fizika is, órán megértettem, hogy miről van szó, nem kellett megtanulnom, bemagolnom, mert *értettem*. Számtani sor összegképlete? Ja, hogy így ki lehet számolni? Hogy nem jutott az eszembe, ez tök logikus. Szinusz függvény? Ja, hogy ezt jelenti a számológépen a „sin” felirat. Ez tök jó, ezt egy csomó mindenre lehetne használni. A szinusz tétel meg már innen annyira triviális volt, hogy szinte feleslegesnek tűnt annyit magyarázni a témát.

Persze volt, amit meg kellett tanulni, pl. a görög ábécét, vagy a másodfokú egyenlet megoldóképletét is át kellett futnom 4-5 alkalommal, mire rögzült. Bár le tudtam volna vezetni, de macerás lett volna.

Fősulin aztán már kellett tanulnom, de az egy kicsit más tészta. Középiskoláig simán meg lehet érteni helyben, ha valóban érdekel, ha valóban érteni akarod, érteni vágyod azt, amiről szó van.

2015. márc. 6. 13:47
 2/2 anonim ***** válasza:

A dolog úgy kezdődött, hogy elsőben kezdtem odafigyelni, mikor magyarázták, hogy 1, 2, stb. Mivel érdekelt, a koromnak megfelelő mindenféle könyvet összeolvastam. Volt amit nem értettem, akkor kérdeztem. Nagyon zavart, ha valamit nem értettem. Ezeken képes voltam akármeddig filózni, gyakorolni. Ha már magamtól tudtam példát kreálni, és megoldani, ha rafinált ötletek is eszembe jutottak, elégedett voltam.

Azt hiszem, később egyre könnyebb lett. Kiderült, hogy a mateknek köze van a fizikához és fordítva. Már hetedikben sejtettem, hogy a kémiának is, sőt a biológiának is. Elég hamar megértettem, hogy a kulcs: legalább megérteni a dolgot. Akkor egyfelől nem unalmas, másfelől elég az órán figyelni. Meg persze a példákat megoldani.

Az egyetemen a módszer tovább hasznosult. De ott már rendszert kellett vinni a dologba, mert egységnyi időre elég sok új dolog jutott. Ha pedig nagyon kihagy az ember, nem tudja pótolni. A vég kezdete pedig az, ha nem ért meg az ember valamit az órán.

2015. márc. 6. 16:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!