Nem tudok rájönni, milyen növényem van. Tudnátok segíteni?
Azt mondták nekem, hogy ez valami dél-amerikai növény, de a nevét nem mondták meg. Kerestem mindenféle oldalon, de fogalmam sincs, mi lehet ez:
A GYÖKERE: élénk narancssárga, akármit csinálok vele feljön a felszínre.
A TÖRZSE: hosszú, vékony, fás. Benne pedig valami vékony érszerű vörös valami van (egyszer sajnálatos módon letört a teteje, onnan tudom).
A LEVELEI: hosszúak, kb. 6-7 centisek.
Utánanéztem, és nagyon hasonlít a cikászokhoz, ám nem teljesen olyan, mint azok: a levelei valóban spirálisan állnak, és a növény 'feje' valóban a tetején marad meg, ám nem tapasztaltam a cikászokhoz hasonló tobozokat, pedig már négy éve megvan ez a növény.
Összesen egyszer virágzott (az egyetlen egy mellékágáról), három éve, és akkor apró, liliomhoz hasonló citrom- vagy narancssárga virágokat hozott.
Észrevételeim szerint hihetetlenül szélsőségtűrő, rendkívül bírja a hideget is, a meleget is, a szárazságot és a túlságosan nedves környezetet is.
Aki tud segíteni, annak megköszönöm! :)
Utána néztem a dracénáknak, és ez a kép erősen emlékeztet az én növényem fejére: [link]
A levelei pont ilyenek, csak ritkábban állnak.
Kezdek megzavarodni. Az előző kép pont ráillik a mostani növényemre, ám meg mernék rá esküdni, hogy régebben így néztek ki a levelei:
....tudom hogy pontos kép nélkül nehéz megmondani, ráadásul én is sügér vagyok, de mintha a Dracaena marmorata és a Dracaena aletriformis közé esett volna az enyém :c
Áááá felejtsétek el amit a kommentekben írtam....
Nem értek a növényekhez, össze-vissza beszélek >_<
Inkább a képet nézzétek, az hitelesebb, mint a szavam :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!