Növényorvosi Msc milyen Bsc után tanulható?
Most fogom tölteni az E-felvételi jelentkezési lapot és néztem hogy van olyan hogy Növényorvos de az Msc. Sehol nem találtam hogy milyen Bsc után tudnám elvégezni ezt a szakot.
Előre is köszi a segítséget
Szia. Milyen egyetemről volna szó? Valamint elvagy kötelezve a növényorvos mellett? :)
Nos, az igazat megvallva, még nem hallottam ilyen MsC -ről, ámbár nagy valószínűség, hogy Biológia BsC -t kell elvégezned ehhez. :) (az MsC -t hírdető honlapján részletesebben ott kell, hogy legyen, milyen BsC szakkal lehet jelentkezni rá.)
Növényorvosi Msc-ben a SZIE MKK-n a legjobb.
Bármilyen agrártudományi esetleg környezettudományi BSc-re, vagy Biológia BSc-re építhető.
Köszönöm szépen.
Első válaszolótól egy kérdés:
Miért kérdezted hogy mindenképp a növényorvos iránt vagyok-e elköteleződve? Van tapasztalatod más hasonló szakkal kapcsolatban esetleg?
EmberAdam3 tól pedig:
Pécs-i biológia szakról mi a véleményed? Hallottam hogy Eltét kerüljem el, Pécs, vagy Szeged. Nekem már a Pécs sincs közel, Szeged meg még messzebb van. Van esetleg tapasztalatod/ismeretséged a Pécsi egyetemen, hogy milyen ott az oktatás?
Nem tudom, hogy kitől mit és miért hallottál, de az ELTE biológia képzése egészen kiemelkedő. A két legjobb biológia szak ma az ELTE TTK-n és a SZIE ÁOTK-n van.
Szeged szintén jó, de elsősorban csak molekuláris biológiai téren. Debrecen nem rossz, jó például a Hidrobiológia képzésük. Pécs egy régi nívós egyetem, de biológiában meglehetősen noname.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!