Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan tudom kihasználni a...

Hogyan tudom kihasználni a szél, napenergiát?

Figyelt kérdés

Nem akarok atomerőmüvet épiteni, csak elszeretném foglalni magam olyannal ami hasznos és tanulok is belőlle!

Nap, szél energiát hogy tudom kihasználni? Minél kevesebb kiadással, nem szeretnék napkollektort venni. Lehetőleg ne vizmelegitésre adjatok tanácsokat, hanem áram termelésre!

laptop, telefon feltöltése, egy kis lámpa a szobámba, ilyeneket szeretnék csinálni!

Nem szeretnék tul sokat kiadni, lehető legolcsobban, házilag elkészithető dolgok érdekelnek, ha van ilyen! :)

2015. jan. 28. 14:01
 1/3 Wadmalac ***** válasza:

[link]

[link]

De én is csak gugliztam:

[link]

2015. jan. 28. 14:42
 2/3 anonim ***** válasza:

A napenergiát úgy, hogy kifkeszel napozni, ez nem túl megerőltető, és D-vitamint termelsz vele a szervezetedben. Napi fél óra napozás már elegendő a szervezeted D-vitamin ellátásához, így nagyjából 50 Ft-ot állítasz elő ha csak heverészel a napon, mert kb. ennyibe kerül egy napra kellő D-vitamin tabletta a gyógyszertárban.

A szélenergiát pedig úgy, hogy kiakasztod a vizes ruháidat száradni, ez sem túl megerőltető művelet. Viszont néhány óra alatt megszáradnak a szélben, ezzel kb. 100 Ft-ot keresel ahelyett, hogy szárítót üzemeltetnél.

Tehát napi kb. 150 Ft-ot kereshetsz fél-egy órai heverészéssel, miközben a szél lengeti a ruháidat.

2015. jan. 28. 15:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha áramot akarsz termelni akkor az drága lesz(pár tízezer forint), mert minimum a kell egy dinamó.
2015. jan. 28. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!