Van egy kis problémám az evolúcióval. Miért nő egyfolytában a hajunk, illetve egyéb arcszőrzetünk? Van ennek valami magyarázata, ami az evolúciós fejlődés szempontjából indokolt lenne?
Freedline, köszi a linket, érdekes cikk, de ez inkább a testszőrzet elvesztését magyarázza, és úgy tűnik itt sincs túl nagy egyetértés.
Engem viszont az érdekel, hogy a haj és szakáll növekedése miért folytonos, és miért nem áll meg egy bizonyos hossz elérésekor mint például az állatoknál.
Köszönöm, de pont ez a problémám, hogy az állatoknál a szőrzet hossza összességében állandó a vedlés miatt, míg nekünk állandó növekedés van vedlés nélkül.
Igazából valamiféle evolúciós magyarázatot szeretnék.
"Köszönöm, de pont ez a problémám, hogy az állatoknál a szőrzet hossza összességében állandó a vedlés miatt, míg nekünk állandó növekedés van vedlés nélkül. "
Ez sem igaz :) A legtöbb embernek csak egy bizonyos hosszúságig nő alapesetben a haja, akármennyi ideig is növeszti. Ez kb. a nyak-váll hosszúságtól a fenék-térdhajlat hosszúságig tart, extrémebb esetben ennél hosszabb is lehet, de az már viszonylag ritka. Hiába akarnád tovább növeszteni, egyszerűen elfogyna a hajad, mert vagy apránként kihullana, vagy a hajszálak vége töredezne el annyira, hogy nem tudna túlnőni a hajszálad egy bizonyos hosszúságon. Pont, mint az állatok esetében.
Csak annyi vele a problémám, hogy a "fejlődés" során mindenféle változás magyarázható valami ésszerű evolúciós okkal. Az emberi haj, szakáll növekedésnek viszont szerintem nincs praktikus oka.
(vagy csak én nem találkoztam még vele)
Ezért tettem fel itt ezt a kérdést.
Gondoltam van közöttünk olyan is, aki tájékozottabb a témában mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!