Mi történik a szervezetünkkel vizsga közben (egy kicsit tudományosabban)? Miért nem vagyunk ilyenkor éhesek?
Velem pont az a baj vizsga közben h nagyon éhes vagyok ,de az idegtől nem tudok enni...szerintem ez mindenkinél máshogy van ️
Sajnos nem tudok neked erre magyarázatot adni,de engem is érdekel:)
Köszönöm! :)
Még azt megkérdezném, hogy az adrenalin miként képes fokozni az agy- és vázizmok vérellátását?
Maga az adrenalin egy neurotranszmitter, mely szimpatikus beidegzést közvetít > tehát értelmezésem szerint, ez egy ligand.
Ez a ligand hova kötődik és hogyan fejti ki hatását?
Köszönöm! :)
Az adrenalin neurotranszmitter és hormon is egyben. Számos szervben, szövetben megtalálhatóak a receptorai. Az, hogy az adott szervben fokozza vagy csökkenti a vérellátást, attól függ, hogy ott milyen receptora van. Az agy és a vázizmok ereiben a béta receptorok vannak többségben, ezek vazodilatációt (az erek tágulását) okoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!