Miért van melegebb a hegy másik oldalán? Képet is készítettem.
Az ábra remélem érthető, miért van melegebb a másik oldalon? Mi játszik szerepet ennek a kialakulásában? Esetleg a Nap, amit nem rajzoltam oda? Ezt mondjuk kétlem.
A meleg levegő felszáll (mivel a hegy útban van), majd leszáll a völgybe?
És hogy jön ez létre?
Azért, mert a Nap nem pont merőlegesen, felülről süt, hanem kicsit oldalról, valamilyen szögben éri a napsugárzás a hegyet. Emiatt a déli lejtőket (az északi féltekén) több napsugárzás éri, mint az északit. Ezért van ott melegebb :)
Egyébként nagyon tetszik a rajz =)
Első vok.
Úgy megtetszett a rajz, h csináltam én is egyet =)
Kb. 95%-ban ez okozza a hőmérséklet-különbséget, emellett persze lehetnek helyi meteorológiai sajátosságok is, de ez az elsődleges. A szélnek inkább a csapadékeloszlásban van szerepe, mint a hőmérsékletben, a légnyomásnak nem hiszem, hogy komoly hatása lenne erre.
Jaj, buta vagyok :) Meg is van a válasz, értelmetlenségeket írogatok.
A főnszélre (bukószélre) gondoltam! Ejj! :)
16:59
EL vagyok ragatattatva a rajzodtól:)) Annyira tetszik.. de komolyan :D kosz :D szaturnusz :D ez jó volt.D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!