Szerintetek van a sötétnek sebessége? És ha igen, akkor a fény, vagy a sötét sebessége a nagyobb? Mert ahol megjelenik a fény, ott a sötét eltűnik, ez alapján a fényt mondanám gyorsabbnak.
Gy.Csanád: Hehe, nekem is pont ez a videó jutott eszembe.
Szerintem is, először definiálni kéne a sötétséget, hogy legyen értelme erről beszélni. Nézd meg a videót, nagyon érdekes, és sok lehetőséget lefed. Én most egyetlen egyet említek meg: Ha pl. eltűnne a Nap ebben a pillanatban (de a gravitációja megmaradna, mivel nem lehet tudni, hogy a gravitáció fénysebességgel terjed-e), akkor azt itt, a Földön 8 perc múlva érzékelnénk, amikor a fotonok áramlása a Nap irányából abbamaradna.
Na jó, mondok egy példát, csak hogy jól értem-e egyáltalán a kérdést. :)
Szóval ha kiáltok egyet, akkor az hangsebességgel terjed. De a Holdon már a következő másodpercben nem hallatszik, tehát a hang hiánya sokkal gyorsabban terjed, mint a hang? Így érted?
:o
Sötétség külön nem létezik, az a látható fény hiánya.
Ezért aztán külön sebessége sincs: ami sebességet hozzá lehet kötni, az a fénysebesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!