Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi az álláspontotok az univerz...

Mi az álláspontotok az univerzumról?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék „felvilágosult emberek” véleményére. Én annyit szoktam elmélkedni ezen, nehezebb elfogadnom a tényt, hogy soha nem kapok rá választ, mint a saját halandóságomat.

Több mint 500 milliárd Galaxis létezhet az univerzumban ennek mindegyike tele több 100 milliárd csillaggal, amik körül még sokmilliószor több bolygó kering emellett még az is lehetséges, hogy nem is egy univerzum van hanem multiverzumok vannak, az alternatív valóságokról nem is beszélve. Mekkora annak az esélye, hogy ebben az icipici időintervallumban, amikor az emberi civilizáció létezik, létezik még párhuzamosan egy másik fejlett civilizáció, de inkább egy még fejlettebb és egyáltalán lehetséges-e az, hogy egy civilizáció olyan szintű fejlettségi szintre jusson, hogy képes legyen ilyen távolságokat áthidalni. Létezhet-e olyan technológia, amivel ekkora távolságokat meg lehet tenni egy biológiai életforma számára? És ha valamilyen úton módon mindez lehetséges, akkor miért pont most történne így? Miért nem már megtörtént, vagy még csak ezután fog történni majd? Elméletileg ugyan lehetséges a téridő negatív energiával való átszakítása de elképzelhetetlen kb végtelen mennyiségű energia lenne szükséges egy megfelelő nagyságú stabil féregjárat létrehozásához. Matematikailag lehetséges hogy létezik két civilizáció egyidőben, de tekintve az univerzum meretét ők soha nem lesznek képesek a másik tudtára adni, hogy léteznek, vagy valaha is léteztek.

2014. dec. 29. 10:16
1 2 3
 11/21 Vree ***** válasza:
71%

^A megfigyelő a k.m.-ben nem az emberi megfigyelő, legalább ennyit érts meg belőle, ha már sz&@t se értesz a fizikához >_>

Semmi köze az öntudatodhoz, ezt a női magazinból szedett cuccot felejtsd el.

Az, hogy Neumann felvetett valamit 1932-ban, nem indoklás arra, hogy a modern tudománnyal szembemenve máig ismételgessétek. Szegény Neumann.

2015. márc. 17. 19:19
 12/21 anonim ***** válasza:
40%

Én szerintem eleve nevetséges ezen gondolkodni..szó szerint röhejes.

És az jött le a te irományodból is, hogy neked is az egy kicsit. Szerintem a legtöbb ember ott elakad, hogy még nem látott rá példát, nem látott földönkívülit, és ezért nem gondolja tovább, hogy micsoda végkimenete lehet annak ha máshol is ilyen szintű élet volt mondjuk egy jó 150 millió évvel ezelőtt..akkor azok, vajon most hol tarthatnak? :D

Vicces belegondolni, és nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek, hogy ebbe a korba születtem ide a földre, ugyanis elég ha felnézel az égre akár csak egy hétig minden nap pár órát, és láthatod, hogy a technológiai fejlődésbe még rengeteg lehetőség van, amiket már a földön kívüli néven megbélyegezett fajok már felfedeztek, de az ember számára egyenlőre még rejtély

2015. márc. 17. 22:04
 13/21 anonim ***** válasza:
72%
Nekem nem álláspontom van róla, hanem éppen egy kényelmes üléspontom van benne a gép előtt.
2015. aug. 18. 01:10
 14/21 anonim ***** válasza:

Az, hogy földön kívüli lények létezzenek elég valószínű.

Bizonyíték is van erre, még hozzá mi magunk vagyunk azok.

Ha a földön létrejöhetett az élet, akkor a kozmosz nagyságrendjéből adódik, hogy másutt is létre kellett jönnie legalább földi tipusú életnek.

Nem földi tipusú élet is lehet számtalan.

A távolságok az univerzumban igen nagyok, ezeket leküzdeni egyhamar nem fogjuk.

Ami számomra furcsa, az az, hogy az un. UFO észlelések mennyire hasonlatosak egymáshoz. Itt nem a modern kori észlelésekre, hanem a középkorban tett megfigyelésekre gondolok elsősorban. Érdekesnek találom, hogy a csészealj forma már akkor felbukkant és azt is, hogy tulajdonképpen ez az a forma, amely a bármely irányba történő helyváltoztatás lehetőségét kínálja, tehát, nem kell hozzá megfordulni.

Nem vagyok ufó hivő, mindössze gnosztikus.

2016. márc. 5. 00:54
 15/21 anonim ***** válasza:
Szerintem talán túl nagyok a tér-, idő- és fejlettségbeli távolságok, a nálunk sokkal fejlettebb lényeket, akik már fénynél gyorsabban közlekednek, akár multiverzumokba (akár leléptek már máshova) nem igazán érdekeljük, ill. itt lehetnek úgy is, hogy mi nem tudunk róla (lásd ufóészlelések). Az univerzum sem olyan idős még talán, hogy sok intelligens, fejlett civilizáció létezzen, és szerintem nagyon kevés lehet az intelligens élet az élet megjelenéséhez képest, nálunk is csak az emberi faj volt képes rá, óriási szerencsével.
2016. okt. 21. 08:30
 16/21 miki8888 ***** válasza:
37%

Nagyon tetszik a kérdés, jó a gondolatmenet...

Tetszenek a hozzászólások is.

Viszont: Minden emberi "tézis" ami eddig napvilágra került csakis fantázia és találgatás! Hiába hivatkoznak "tudósok" a matematikai vagy a fizikai törvényszerűségekre, lássuk be, senki nem jutott sokkal előbbre! Vagyis, igen előbbre jutottunk, mert a gondolkodás a fantáziálás " tornáztatja", erősíti mentális tudatunk. (gyerekmesék, sárkányok, boszorkányok...stb) A mentális fejlődés IS (nem csak a fizikai tulajdonság) genetikailag öröklődik. EVOLÚCIÓ !

Einstein, vagy Stephen Hawking a legjobb gondolkodónak számítanak és mindig arra a következtetésre jutottak, hogy kell lenni egy matematikai rendszernek a bolygónkon és a látható, érzékelhető Univerzumban is. Viszont ha mindenben van egy matematikai rendszer, akkor annak egyenes következménye, hogy létezik egy Hyperintelligencia "ami" AKI létrehozta, megalkotta az egész világegyetemet, beleértve minket embereket is!( Őt nevezik a különféle vallások Istennek).

Nem fontos, hogy ki vagyok és az sem fontos, hogy elhiszed-e nekem azt amit most ide leírok, de a matematikai rendszer létezik! Isten a szilíciumi Hyperintelligencia létezik!

Soha nem hittem az ufókban, soha nem hittem az összeesküvés elméletekben, de mindig éreztem, hogy nem csak a földön létezik milliárdnyi létforma, hanem a földön kívül is! A világ amiben most élsz egy matematikai (vizuális) mátrix. RÉSZE VAGY ! Ha matematikai rendszerbe rakod a földi, vagy égi struktúrákat, TÖBB DIMENZIÓBAN! láthatóvá válnak az Univerzum lényei, kultúrájuk, technológiáik...stb. CSODÁLATOS-GYÖNYÖRŰ!

Viszont ez még mindig csak illúzió!

Úgy képzeld el, hogy: mikor görnyedten feküdtél Édesanyád méhében, alig érzékeltél valamit a külvilágból. Szinte semmit! Hallottál hangokat, érezted, hogy anyuci megsimogat és mondogatja, hogy ha majd megszületsz, fincsi sajtburgert fogsz enni, megkóstolod a fagyit...stb. Telepatikusan küldte neked az információt... Most kb ebben az állapotban vagy! Nem láthatjuk az Univerzum lényeit, mert még nem születtünk meg! Nem is vagyunk méltóak arra, hogy kikerüljünk közéjük, hiszen nézz szét a világban... Minden az egó, a gyűlölet, a gyilkosság, anyagi javak harácsolása, irigység, félelem...

Viszont a születés nagyon-nagyon nehéz! Mikor kikellett köpnöd a magzatvizet és használnod kellett az oxigén dús levegőt ijesztő és félelmetes volt... Mikor résnyire kinyitottad a szemed és beszűrődött az akkor már életet adó, és képi információkkal teli napfény meglepődtél, örültél és alig hittél a szemednek... :) Autó-motor-repülő-számítógép-robotok-okos teló...stb. :)

Keresd Istent, higgy neki, tartsd be amit kér és megszülethetsz, kijuthatsz az Univerzum lényei közé! :)

2017. febr. 10. 09:59
 17/21 anonim válasza:
A "Vallás" témakörben megtalálod a választ. XD
2017. jún. 13. 16:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Hogy mi a véleményem az univeruumról?

Sokat nézem a Natgeot, a Discovery sience-et, meg sokat olvasgatok, úgyhogy kialakult már egy véleményem.

A világegyetem, jobban mondva az általunk érzékelt valóság nem áll meg ott, hogy 3D, telik az idő és stb. Sokan gondolják úgy, hogy az idő a 4. dimenzió, ami részben igaz is. A sima tér nem áll meg ott, hogy 3D. Szinte biztosra vehetjük, hogy van 4D. De lehet, hogy 5D is van. Az idő meg össze van fonódva a térrel, amúgy is tér-időnek szoktuk emlegetni. Ha létezik olyan lény, aki a kiterjesztett térben él, vagyis 4D-s lény, az olyan lehet, mint amikor mi nézzük a 2D-s árnyékot. Elképzelni nem nagyon lehet. Egyébként mi a 4D? Húzz egy vízszintes vonalat. Az egyik végénél húzz egy vonalat, úgy, hogy merőleges legyen a másikra. Kész a 2D. A csomóponttól húzz egy vonalat, úgy, hogy az a vonal merőleges legyen a másik kettőre. Kész a 3D. Húzz még egy vonalat a csomópontól, de úgy, hogy ez már az előző háromra, külön-külön mindegyikre merőleges legyen. Kész a 4D. 5D-hez mégegyet, stb. De mi megakadunk a 3D-nél. Nem megy ugye a 4. merőleges, mi? Miért nem megy? Mert ahoz, hogy mennie kell, kell egy kiterjesztett tér, még egy negyedik tér, hogy az is merőleges legyen. Innen a 3D-s valóságból nem érzékeljük. Akkor gondolkozzunk visszafele. Kész a 2D. A síkon nem tudunk rajzolni még egy vonalat, ami merőleges a másik kettőre, csak akkor, ha kihúzzuk 3D-be. Kihúztuk, meg van a 3D, de nézzük meg most 2D-ben. Mit látunk? 2 vonalat, a 3.at nem. A 2D-s valóságból nem láthatjuk a 3at. Ugyan ez igaz a 3D-re és a 4D-re. Visszafele komlatibilisek, de előre nem. 2D-ben a hatását érezzük, hiszen árnyékokat látunk, ami a 3D-ből vetül a 2D-re. A kérdés az, hogy a 3D-ben látunk-e, láthatunk-e 3D-s árnyékokat ami a 4D-ből vetül ide, ha igen, akkor létezik a hipertér. (4D)

A hiperkocka szépen leírja a terek dinamikáját egyébként. Ezzel mind arra akartam utalni, hogy mi, emberek, a 3D-s valóságunk csak egy kis moszat, egy még árnyéknak sem mondható semmi a tényleges, teljes univerzumnak.

Véleményem szerint a mi Univerzumunk nem egy gömb, hanem inkább egy 3D-s, 360°-os körvájat szerűség. Tehát nincs vége, úgymond végtelen. De mégvsem az, mert egymásba nyúlik. Olyan ez, mint a Föld. Elindulsz egyenesen, előbb-utóbb visszaérsz ida, ahonnan elindultál. Ugyan ez igaz a világegyetemre is. A Föld esetében, ha valaki messziről nézné a földet (úgy messziről, hogy a teljes Föld beleférjen (kényelmesen) az adott megfigyelő látószögébe) és Te akkor indulsz el egyenesen, a megfigyelő azt látná, hogy Te a gömb felszínén elindultál. Ő úgy látja, hogy egy ívet írsz le, majd később egy teljes kört. Holott Te azt láttad, hogy full egyenes mész. Ugyan ez igaz, ha te elindulsz egy űrhajóval egy irányban. Te egyenesnek látod, de egy 4D-s lény egy ívet látna, amit leírsz.

Maga az univerzum tehát biztosra vehetjük, hogy 4D-s. Egyébként ez több szenpontól is megerősíthető, hogy az ősrobbanás pillanatától az Univerzum sokkal gyorsabban tágult, mint a fény. Egyébként semmilyen fizika törvény nem gátolja a tér fénysebességnél gyorsabb tágítását. És akkor át is tértünk a másik témára. A fénysebességnél gyorsabb utazásra. Ugye nem lehet menni gyorsabban, viszont a térhajtóműves űrhajó gyakorlatilag egy helyben áll, az nem megy sehova. Előtte a teret szűkíti a fénysebességnél gyorsabban, a háta mögött meg tágítja a fénysevességnél gyorsabban. A féregjáratok elvi működését is tudjuk. Egyébként a féregjárat is csak akkor létezhet, ha létezik a 4D. Már pedig fekete lyukak vannak (ami valójában nem is fekete, hanem láthatatlab. Csak a hatásátvéreznénk, ahogyan beszippant. Ugyan is elnyelina fényt, ezért teljesen "sötét", tehát nem látjuk, de nem fekete!!) és ha amemnyiban igaz, akkor van benne egy féregjárat. Márpedig kell lennie, mert valahova annak a sok anyagnak el kell.tűnnie valahova. Az oke hogy szubatomi részecskére szed mindent, de csak szétszed, nem megszüntet.

Egyébként fekete lyukat nem látott senki, csak feltételezzük, hogy vannak. Hogy miért? Vannak olyan helyek, ahol extrém magas a gravitáció, és kiszámolták, hogy ahol ilyen magas a gravitáció, elvileg összeesik a téridő. (Meg ha valaki/valami beleesne egy fekete lyukba, és azt nézné valaki, akkor nem látná ahogyan beleesik a szingularitás (vagy eseményhorizont?) miatt, csak azt, hogy egyre közelebb és közelebb kerül. Majd egyszer csak megáll.

Szóval ez az univerzum, amiben élünk, ez eleve 4D-s. Ha létezik multiverzum, annak már 5D-snek kell lennie. Az 5D-s multiverzumban vannak a kis jelentéktelen 4D-s univerzumunk, amiben mi élünk a 3D-ben. Az ember nem fog tudni kitörni a 3D-ből soha. Az, hogy nem létezik jelen pillanatban egy másik civilizáció a világegyetemben, az szinte lehetetlen, mert elég nagy. Az, hogy most létezik-e olyan civilizáció, akik legyőzték a 3D-t és kedvükre utazgathatnak a multiverzumban és kedvükre alakíthatják a 4D-t nem valószínű. Az, hogy korábban létezett, vagy később fog, valószínű, mert ahogyan kérdező, te is említetted, csak egy jelentéktelen villanás az emberis3g. A világegyetem történetében.

-Ha nem az ember önző természetéből indulunk ki, akkor létezhetett, vagy fog létezni olyan civilizáciö, aki mindezt érti. Hogy most van-e annak szinte teljesen nulla az esélye.

Egyébként vakaki megemlítette a szubatomi világot. A kvantumfizika szerint minden egy hullám. Te is, én is hullámok vagyunk.

Amire utalni akart a "megfigyelésre" azt (azt hiszem) 2 rés kísérletnek hívják.

Arról van szó, hogy vegyünk egy szubatomi kis rést. A résen átküldünk egy fotont. Az nem a rés közvetlen mögött fog megjelenni, hanem mellette. Ha rengeteget átküldünk, akkor azt látnánk, hogy mindenhol megjelent a foton. Na jó, most nagy hülyeséget írtam le. Nézzétek meg a YOUTUBE-on egy kvantumfizikás videót (kb 15-20 perc) amire én gondoloj, az egy animációs videó, és a megfigyelő egy macska. :D Feliratozva van a videó.

Egy3bként visszatérve a civilizációkra, létezett a múltban egy fejlett civilizáció, akik üzeneteket hagytak hátra nekünk, csak az ember nem veszi észre. Ajánlom az erről szóló filmet a YOUTUBE-on "Piramisok titakinak leleplezése" a címe.

Még sok mindent tudnék leírni, de már elfáradtam. :D

21/f

Ja még mielőtt valaki belekötne az irományomba, ez az én vélemémyem, nem tudományos kijelentéseket tettem, és nem arról van szó, hogy okítani akarom a népet "márpedig ez így van"

2017. jún. 13. 22:34
 19/21 anonim ***** válasza:

"Mi az álláspontotok az univerzumról?"

Nekem az, hogy létezik.

2017. nov. 25. 12:20
 20/21 anonim ***** válasza:

100% hogy egy szimulációban élünk !

Be van bizonyítva. Hogy mi a valóság ? Talán a parajelenségek a teplepátia lehet a valóságos világ, ebben meg vagyunk fosztva tőle.

2017. dec. 3. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!