Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges lenne?

Lehetséges lenne?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy vajon létezhet-e tűzalapú életforma. Tehát mi vízalapúak vagyunk. Kissé értelmetlenül hangzik de szerintem lehetséges lehet. Ugye nem ugyan olyan testfelépítésűek lennének mint mi, hanem valahogy mások.
2014. dec. 27. 22:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

1. Mivel a tűz önmagában nem egy létező "anyag", hanem egy kémiai folyamat (éghető anyag oxidációja), így eleve értelmetlen a "tűzalapú életforma" kifejezés.

2. Ha jól gondolom, tűz alatt te inkább lángra gondoltál. A láng önmagában szintén nem anyag, hanem valamilyen gáz égése, vagy csak egy izzó gáz. Így a "lángalapú életforma" kifejezés is értelmetlen.

3. Ha valamilyen gázból álló életforma létezése is érdekel, akkor ez már inkább a személyes véleményem: roppant mód valószínűtlennek tartom, legalábbis a földihez hasonló körülmények között. Azt viszont nem merem állítani, hogy lehetetlen lenne.

Decipiatur

2014. dec. 27. 22:32
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Inkább úgy kérdezd nem szén alapú.
2014. dec. 27. 22:33
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha lehetek rövid, nem, nem lehetséges.
2014. dec. 27. 22:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt dolog, még csak a feltételezés is butaság. A víz az anyag, megfogható, halmazállapottal rendelkező dolog. Képlete H20. Oldószer és tápanyagszállító szerepet tölt be a testen belül.

A tűz az még csak nem is anyag, hanem egy jelenség, nincs halmazállapota, vegyjele sincs.

2014. dec. 27. 22:39
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Lehetséges, kétdimenziós. Árnyjáték a falon, tűzfénynél. :D

(Na tessék, a sok mákos beigli...)

2014. dec. 27. 22:52
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem. A víz egy anyag, a tűz pedig egy kémiai folyamat. Bár nem hiszem, de nem tartom kizártnak a más halmazállapotú életformákat.
2014. dec. 27. 22:53
 7/15 A kérdező kommentje:
2-es mi is szén alapúak vagyunk...
2014. dec. 27. 23:06
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Teljességgel kizárt.

Szén és vízalapúak vagyunk, de elképzelhetőek más alapú életformák is.

A szénhez hasonlatos a szilícium, a vízhez meg az ammónia, így más körülmények között esetleg megvalósulhat, hogy más anyag veszi át a rá hasonlónak a szerepét. De a tűz? Az nem is anyag és nem is hasonlít semmire. Azzal, hogy te a vízalapú mintájára tűzalapút képzelsz el, azt feltételezi, hogy a két dolgot egymással helyettesíthetőnek képzeled, mintha el tudnák látni egymás funkcióját, holott nincs bennük semmi hasonló.

2014. dec. 27. 23:21
 9/15 anonim ***** válasza:
A 2-es vagyok, igen tudom hogy szén alapúak vagyunk azért írtam hogy kérdezd úgy hogy nem szén alapú lehetséges-e, mert az már értelmes kérdés lenne (bocsánat ha bántóan írtam).
2014. dec. 27. 23:21
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem volt bántó, semmi csak úgy gondoltam leírom, bocs ha kissé rosszul fogalmaztam
2014. dec. 27. 23:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!