Mi a neve annak a halnak, amelynek fiatalkorában mindkét oldalán egy-egy szeme van, de később az egyik oldalára kerül mind a kettő?
Lehet, hogy ez ugynaz, amelyik először hím-, idővel pedig nőnemű lesz, de ez nem biztos.
Ha viszont az egy másik faj(ta), azt (vagy azokat) hogy hívják?
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a gyors választ, de ez a név nekem magyarul kellene. Franciául és angoul megvan, csak sehol nem találom a magyar fordítását.
Holnap megnézem még - a Te linkedre támaszkodva - a Sauvageot szótárban, de nem fűzök sok reményt hozzá... :-(
Köszönöm, akkor marad ez a fordítás.
Szoktak ilyet magyar vendéglőkben enni? Létezik ez a tengeri hal a magyar éttermekben?
Köszönöm a választ, de egy kicsit tényleg későn érkezett.
Miután egy vendéglői jelenetet kellett lefordítanom egy novellában, jó volt a lepényhal, amit nagyon szeretnek a franciák.
Ennek a félszegúszónak eddig még nem találtam a francia fordítását, de most már mindegy is.
Azért valamit ma is tanultam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!