Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A villám becsaphat tömbházba,...

A villám becsaphat tömbházba, alsóbb emeletre, vagy a tetőbe csap?

Figyelt kérdés
Nem tudom,h van-e villámhárító,de antenna biztos van.

2014. dec. 20. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
A legmagasabb pontba fog belecsapni. Ettol meg az elektromos halozatban okozhat akkora 'tusket', ami kiuti az elektromos berendezeseket.
2014. dec. 20. 20:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A tetőn levő antennába, villámhárítóba csap. De ettől függetlenül az egész házban tönkremehetnek az áram alatt levő készülékek.
2014. dec. 20. 20:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. dec. 20. 22:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen leéghet vagy elmehet az áram velünk egyszer megtörtént.
2014. dec. 20. 23:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősömékhez pár éve a nyitott ablakon keresztül csapott be (2. emeleti lakás), állítólag az asztalon fekvő olló vonzotta...
2014. dec. 20. 23:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Hát akkor nem nyugtattatok meg:) Én is a másodikon lakok, nálam zárva volt az ablak, én ilyenkor kikapcsolok mindent,de a konnektorból nem húzom ki..
2014. dec. 21. 01:17
 7/8 dellfil ***** válasza:

Csak kikapcsolni értelmetlen. Illetve, az csak csökkenti a tönkremenetel veszélyét. Sokkal jobb, ha ki is húzod, mert akkor az elektromos hálózatba csapó villám sem tud kárt okozni benne. Persze a villám erős - és a téren át terjedő - elektromágneses impulzusa így is kárt tehet az arra érzékenyebb berendezésekben.

Mindent összevéve, ha nagyon feletted csattog, húzd ki a konnektorokat.

Ha van is villámhárító, akkor is (ritkán) előfordulhat, hogy mellé talál...

dellfil

2014. dec. 21. 10:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Tegnap már nem mertem oda menni,mert durva villámlások voltak..) De ha kisebb lesz,akkor ki is húzom.
2014. dec. 21. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!