Álmodtam valamit, létezik ilyen?
Figyelt kérdés
nagy vonalakban, bezárják az embert egy teljesen légmentes páncélterembe, egy idő múlva az ajtó nem nyílik a vákuum miatt? fulladás veszélyt kizárva végig gondoltam és arra jutottam hogy az ember nem ugyan annyi levegőt fúj ki mint amennyit beszív szóval ez talán lehetséges?2014. dec. 15. 16:31
1/6 anonim válasza:
Ugyanannyit fúj ki, mint szív be. Az összetétele más. Oxigént hasznosítja, felveszi és cserélbe leadja a széndioxidot, nem vagyok se orvos, se biológus, de ez így logikus. Olyan nincs, hogy eltünteti a légkört maga körül, elég problémás lenne úgy élni. Tehát nem azért fullad meg az ember t idő után, mert elfogyott a levegő, hanem mert elfogyott a levegőből az, ami neki kell az életben maradáshoz.
2/6 anonim válasza:
Ha máshol nem távozott a levegő, akkor nem.
3/6 A kérdező kommentje:
teljesen ugyan annyit? megizzadok és az izzadság cseppekben kötött oxigén van :) valamennyi vákuum csak keletkezik
2014. dec. 15. 16:50
5/6 anonim válasza:
A szellentésekkel nem számoltál? Inkább túlnyomás lesz ott…
> „Álmodtam valamit, létezik ilyen?”
Igen, létezik olyan, hogy álmodtál valamit.
6/6 anonim válasza:
Nem lesz sem vákuum, sem túlnyomás, legalábbis mérhető nyomásváltozás.
Az 1-gyest pontosítanám: nem az oxigén-hiányba halnál bele, hanem CO2 mérgezésbe, hiszen ha felét elfogyasztod a 21% oxigénnek, és helyette 10,5% CO2 lesz, az már halálos.
(És a fele oxigén még megvan!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!