Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit takar pontosan az hogy...

Mit takar pontosan az hogy szénalapú élet?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az ember szénalapú, de ez mit takar pontosan? Miben mutatkozik ez meg? És milyen lehet más alapú élet.
2010. febr. 1. 20:50
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Azt jelenti, hogy a szerves molekulák legfőbb építőköve a szén.

Az általunk ismert összes szerves vegyület szénből, nitrogénből, hidrogénből és oxigénből áll. De a fő építőkő a szén.

Állítólag létezhet kén alapú élet is, de konkrét példát még nem találtak szén alapún kívül másra.

L

2010. febr. 1. 20:56
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
előző te nem kén (S) alapú, hanem szilícium alapú (Si) kémiára gondolsz szerintem:))
2010. febr. 1. 21:19
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Én ammónia alapúról is hallottam.
2010. febr. 1. 21:21
 4/8 dellfil ***** válasza:
89%

Azt a tényt, hogy az összes szerves vegyület alapja a szén. Biztos lesz olyan valaki, aki vitatkozni fog, hogy a szilícium is lehet szerves vegyület alapja. Maradjunk annyiban, hogy az élő szervezetekben előforduló szervesvegyületek 100%-a szénvegyület. Más atomfajta (elem) úgy tudom, közel sem rendekezik azokkal a tulajdonságokkal ami az élet összetettségéhez szükséges.

[link]

2010. febr. 1. 21:22
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

"előző te nem kén (S) alapú, hanem szilícium alapú (Si) kémiára gondolsz szerintem:))"

Nem. Kén (S) alapúra gondoltam. Bár szilícium alapúról is hallottam már.

L

2010. febr. 1. 21:49
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
A szén alap azt jelenti, hogy a molekulát a szén tartja össze. Lehet szénlánc vagy gyűrű, és ezek bármilyen kombinációja. A többi anyag erre nem alkalmas: a leghosszabb Si lánc 5 atomos.
2010. febr. 1. 22:04
 7/8 anonim ***** válasza:
82%
Ha sikerül 4-ed fokú égési sérüléseket szerezned, akkor sikeresen bizonyítottad hogy te is egy szénalapú vegyület vagy. :)
2010. febr. 2. 00:42
 8/8 anonim válasza:
amit ha elégetsz szenes lesz vagy szén, az szén alapú.....
2011. febr. 15. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!