Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ingyen világítás? (többi lent)

Ingyen világítás? (többi lent)

Figyelt kérdés
Van egy lámpa,ami egyszerre termel fényt és hőt.A hőt valahogy 'leszívjuk',a fényt meg egy napelemmel 'szívjuk' le,de úgy,hogy a fény még a szobát bevilágítsa,szóval kicsit távolabb tartjuk tőle a napelemet.Ami áramot a lámpa termel,belevezetjük a lámpába,és így tulajdonképpen tud is menni magától,úgy hogy a saját energiáit használjuk fel hozzá,vagy legalábbis kevesebb +áram kell hozzá máshonnan hogy menjen.Működne ez?Vagy hülyeség?Mi a véleményetek?

2014. dec. 13. 20:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem működik.

Így is úgy is hővé alakul a veszteség.

A befektetett energiánál többet úgy sem kapsz vissza.

Nincs örökmozgó és elektromos örökmozgó sincs olyan sincs ami mozgás helyett örökké világít.

2014. dec. 13. 20:40
 2/6 anonim ***** válasza:
2014. dec. 13. 20:44
 3/6 anonim ***** válasza:
"Hatásfok"-ról hallottál?
2014. dec. 13. 20:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Pedig létezik az ingyen világítás. Évszaktól függően a nap ezt térítésmentesen nyújtja.
2014. dec. 13. 21:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ingyen világítás?

Létezik, de veszélyes!

Ugyanis előbb-utóbb elkapják az áram-tolvajokat. :D

2014. dec. 13. 22:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Ehhez a témához kapcsolódó kérdést én is feltettem itt,de ez a dolog a jelenlegi napelem hatásfoknál nem érné meg.Én Valami kombinált változatra gondoltam,hogy a napelem olyan helyen legyen,hogy a napfény is meg tudja világitani,meg néhány nagyon kis fogyasztású led lámpa.Bár azt hiszem,hogy a napelemnek lehajthatónak kellene lennie,vagy forgathatónak.Sajnos ez még nem reális,és többlet energia soha nem keletkezik ilyen módszerrel,és inkább kisérletre alkalmas,mint gyakorlati felhasználásra.
2014. dec. 15. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!