Elektronikus eszközöknek monitor sz. Gép van valamilyen károsító hatása az emberi szervezetre? Életmódot átváltoztatni?
Sz.gépen dolgozok, de érdekelt mindig, hogy pl a mai TFT monitorokat hogy kell elképzelni, mit sugároz és hogyan.
Hosszútávon nem okoz bajt a szervezetben? TCO 03 szabványt használok
Mellette mozgok, de akkor is napi nagyon sok órát itt kell töltenem előtte (webprogramozó).
laptopot nem használok a wifi és mobilnet végett... Sima kábelnetem van egy géppel, és egy TV-m, meg egy mobilom amit mindig a szoba másik sarkában tartok, ha elmegyek, akkor pedig próbálom a táskában.
tableteket ugyszint nem tartok, bár többen mondták munkámból kifolyóan hogy nem ártana, de inkább kihagyom.
Már lassan a munkámat veszélyezteti ez a fóbiám. Mindig visszagondolok a régi szép időkre, még 60as 70es években alig volt valami elektronikus eszköz.
A gyerekem lehet majd tableten fog írni majd az iskolában? :/ Ő is egészségesen felfog majd tudni nőni nyugdíjas koráig?
Gondoltam elvonulni vidékre, csak ott meg nem tudom mit tudnék kezdeni magammal, mert egyrészt szeretem a melót, csak rettegek ettől a mai modern kortól.
Sajnos nincs sok tudásom a tudomány ezen részéhez, tudom, a napban is vannak pl elektromágneses töltések.
Esetleg valaki hozzáértő véleményét leírná?
27/F
Üdv.
Még pár dolog:
"Mellette mozgok,"
Az mindenképpen jót tesz.
"laptopot nem használok a wifi és mobilnet végett"
Nincs lényegi különbség egészség szempontjából laptop és asztali gép között. A wifinek és a mobilnetnek pedig annyira kicsi a kisugárzott teljesítménye, hogy egészség szempontjából gyakorlatilag mérhetetlen a hatása.
"meg egy mobilom amit mindig a szoba másik sarkában tartok,"
Mint a wifi: tökmindegy hogy magad mellett az asztalon, vagy a pincében tartod, nincs mérhető különbség a szervezetedre gyakorolt hatása szempontjából.
"ha elmegyek, akkor pedig próbálom a táskában. "
Ha nincs sűrű szövésű drótháló a táskádba építve, akkor teljesen mindegy, hogy ott vagy a zsebedben tartod. Ha meg van drótháló, akkor fel sem tudnak hívni, akkor meg minek a mobil? :)
"tableteket ugyszint nem tartok, bár többen mondták munkámból kifolyóan hogy nem ártana, de inkább kihagyom."
Nyugodtan, a tablettel is ugyanaz a helyzet, mint a mobillal vagy a wifivel.
"Már lassan a munkámat veszélyezteti ez a fóbiám. "
Na ettől sokkal inkább aggódnék az esetedben, mint a wifi vagy mobil káros hatásaitól. Állandó stresszben éled az életed emiatt, ami idegi alapon sokkal károsabb, mint a nálad lévő összes kütyü együttes élettani hatása.
"Mindig visszagondolok a régi szép időkre, még 60as 70es években alig volt valami elektronikus eszköz. "
Nosztalgiázni lehet, de sok értelme nincsen. Miért nem a középkorra gondolsz inkább? Ott egyáltalán nem voltak se elektronikus kütyük, se környezetszennyező fosszilis üzemanyagú gépek, gyárak, se műanyagok, oldószerek, amelyek károsíthatják a szervezeted. Az ilyen szempontból még jobb kor volt, nem?
Érdekes módon, a mai káros anyagokkal teli világban az ember átlagéletkora 60 év feletti, míg a középkorban a 40-et sem érte el.
"A gyerekem lehet majd tableten fog írni majd az iskolában? :/"
Lehetséges, ennek megvan az esélye.
"Ő is egészségesen felfog majd tudni nőni nyugdíjas koráig? "
Azt senki nem tudja neked megmondani. Viszont ha nem ragasztod át rá a fóbiáidat, akkor mindenképpen nyugodtabb élettel a háta mögött fogja a nyugdíjas kort realizálni.
9/13 ez igazán megnyugtató volt... :D
Ezekkel a hatásokkal amúgy tisztában vagyok...
Elsősorban a még fel nem fedezett sejteket károsító sugarakra gondoltam, de több felmérést is nézegettem ahol az elektomágneses sugárzás tényleg alacsony volt így nem képes daganatos elváltozást okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!