Milyen konyveket ajánlanátok? Szeretnék venni egy-két konyvet, amiben szó van a relativitás-elméletrol, a gravitációról és a Big Bang-rol, ill. a világegyetem életkoráról, kozértheto módon (Az ido rovid torténeténél érthetobben).
Ezt az ismeretterjesztő könyvet tudom leginkább ajánlani:
Stephen Hawking : A világegyetem dióhéjban
csomó kép van benne, magyarázattal, mindenki számára közérthető, ugyanakkor nagyon izgalmas olvasmány.
Hasonló az idő rövid történetéhez (az új kiadáshoz), annál szerintem érthetőbb/izgalmasabb. Te az idő rövid történetéből a régi kiadást olvastad amúgy (amiben nincsenek képek, meg magyarázó ábrák??)
Helló!
Nekem a Fercsik János féle "A relativitáselmélet szemlélete" című könyv magyarázta el mélyrehatóan a relativitáselméletet. Középiskolai szinten ír és 1-2 nagyon érdekes dolgot is tartalmaz, amit a Talentum kiadó könyveiben nem említenek.
1977-es kiadás, ezért néhány gondolatkísérleti jellegű kérdés már megválaszolódott.
Kossz szépen a válaszokat.
Az elsonek: sajnos már nem emlékszem teljesen a konyvre, néhány kép volt benne, de csak ennyit tudok róla mondani (még gimiben a fizikatanárom adta kolcson). Egyébként gondolkozok az új kiadáson (Az ido még rovidebb torténete), meg Einstein "fuzet-konyvein", de utánanézek az általatok említetteknek is.
Brian Greene: Az elegáns univerzum
Én most kezdtem el olvasni, de nagyon tetszik. Hawkingnak sok könyvét olvastam, nekem azok is viszonylag érthetőek voltak, de ez még szemléletesebbnek tűnik, és ami fontos, számos kérdésben aktuálisabb, mint Hawking.
John D. Barrow "A semmi könyve" (fekete könyv)
Roger Penrose "A Nagy a kicsi és az emberi elme" c. könyv. (Barna könyv)
Alexandra könyvesboltokban általában vannak.
Hawking Einstein alama es egyeb irasok cimu konyve is jo, igaz a vegere kicsit bonyolodik, de meg csak 17 vagyok, de nagyon erdekel.
EN rajottem, hogy az a lenyeg, hogy minel tobbet olvass, barmit, mert amikor ujbol talalkozol egy mar ismert dologgal akkor nagyon jol rogzul es sokat lehet tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!