Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Leírnátok, hogy mitől kezd el...

Leírnátok, hogy mitől kezd el a vér a kukiba menni, meg mitől indul be a két fél szex előtt?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jó bioszból, de sztem ezt nem is tanították, de vmilyen szinten biztos a hormonok, de hogy?

Kérlek, egyszerű parasztnyelven nekem, mert hülye vagyok a tudományos blablához.

Köszi szépen.

#szex #tudományosság #beindul az ütvefúró #de mitől?
2014. nov. 27. 09:28
 1/6 Wadmalac ***** válasza:
A hormonális részbe inkább biológus szóljon bele, de az első rész: nem "kezd odamenni" a vér, hanem a visszafelé folyó erek szűkülnek be, vértorlódás alakul ki.
2014. nov. 27. 10:39
 2/6 gromo ***** válasza:
100%
Nem elsősorban hormonális, hanem vegetatív idegrendszeri mechanizmus indítja el. Nemi izgalmat kiváltó látvány, vagy érintés következtében a szimpatikus idegrendszeren keresztül éri el az ingerület a hímvesszőt. Ezen ingerületek hatására a hímvessző dugóhúzószerűen futó artériáiban lévő kis érbelhártya - párnák ( Ebner féle párnák) lelapulnak, az artériák kinyílnak, a hímvessző barlangos teste vérrel telik meg. Mivel a barlangos testeket egy feszes "tok" veszi körül ( tunica albuginea), ezért amikor a rendelkezésére álló teret a vér mint folyadék kitölti, a tunica albuginea kifeszül és bekövetkezik a merevedés. Ugyanakkor a feszülő tokon belül futó vénákat az artériás nyomás nyilván összenyomja, meggátolva ezzel a vér elvezetését, ezáltal az erekció mindaddig fennáll, amig az Ebner párnák az artériákat nyitva tartják. A nemi izgalom megszüntével a szimpatikus rostokon keresztül az ingerület csökken, az Ebner párnák zárnak, az artériás beáramlás csökken. Csökken a nyomás a tunica albugineán belül, a vénákra ható nyomás is csökken, fokozódik a vénás elvezetés, csökken a hímvessző barlangos testjeiben a vér mennyisége, és az erekció megszűnik. Dióhéjban ennyi.
2014. nov. 27. 11:19
 3/6 Wadmalac ***** válasza:
#2: gromo: THX, legalább én is többet tudok. :D
2014. nov. 27. 11:54
 4/6 anonim ***** válasza:

gromo zseniális válasza paraszti nyelvre lefordítva így hangzik:

Bszás előtt és közben telemegy a fszod vérrel (legfőképp az agyadból, ezért olyankor gondolkodni sem tudsz), utána meg kimegy belőle.

2014. nov. 28. 11:45
 5/6 Fingkirály ***** válasza:

kuki....KUKIIIIII!!!!!!

Fekszek a röhögéstől :) a "kuki" szóról az én agyamban egy kisbaba ugrik be...most elképzeltem egy álló KUKIJÚ babaát, ahogy letolt pelenkanadrágban, büntető légyszemüvegben, Borsalino-kalapban és szivarraj a szájában közelít, hogy "megb*szlak, teeeee" :))))

2015. jan. 6. 23:05
 6/6 A kérdező kommentje:
nem olyan közönséges ez a szó, azért írom többnyire ezt.
2015. jan. 6. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!