Tényleg képesek lehet erre a növények? Növények által kibocsátott, légi úton terjedő neurotoxin? Fák, bokrok és más növények az egymás közötti kommunikációra is képesek?
Igen, képesek, és én is láttam a filmet, szerintem egész jó, de az csak film.
A kommunikáció nem egyenlő az intelligens, tudatos gondolkodással. Erre természetesen nem képesek a növények. A növények (és a fejletlenebb állatok) kommunikációja nem több egyszerű, "mechanikus" folyamatnál.
@4:
Valamilyen érzékelő-reagáló rendszerük biztosan van. Ha ez volna az "ideg"-rendszerük, akkor az milyen szerinted? Diffúz vagy központos?
#1 voltam.
érzékelő-reagáló.
hogy lenne képes egy élőlény idegrendszer nelkul érzékelni.
Tms83,
Képzeld, a baktériumok is érzékelik a környzetet, és reagálnak rá, holott nincs idegrendszerük (sőt, ők maguk is csak egy sejtből állnak).
Érzékeléshez és reagáláshoz nem kell idegrendszer. Pl a Vénusz légycsapó is érzékeli a rászálló rovarokat, elektromos impulzus útján, még sincs benne idegrendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!