Mechanika beadandó "szorgalmi feladatomban" kellene egy kis segítség, esetleg tud segíteni valaki benne?
Kaptam 5 kérdést...
Nem nagyon értem, de az a gond hogy nem szimplán szorgalmi hanem kötelező szorgalmi... Ebbe nem folynék bele hogy sikerült...
1. Feladat:
Közös Pontban metsződik 2 erő, egymásra merőlegesek.
Mekkora a "Szumma"F, mekkora szöget zár be az eredő az x tengelyhez képest? (irányszög a pozitív x tengelytől mért szög, az x tengely, erő hatásvonala által bezárt szög) F1=120N F2=90
2. Feladat:
Közös pontban metsződő 2 erő, 135° szöget zárnak be egymással. F1=70N F2=105N F1 irányszöge:0
A többi kérdés pedig látszik a képeken, ha esetleg valamit nem lehet elolvasni akkor leírom :/
1.Kép:
2.Kép:
Előre is nagyon szépen köszönöm, ha valaki valamelyik feladatban tud legalább segíteni, keddre kellene legkésőbb :/
1. Feladat:
Az eredő erőt vektorműveletekkel meg tudod határozni, de azt nem, hogy mekkora szöget zár be az x tengellyel, mivel nem tudod hogy az erők mekkora szöget zárnak be az x tengellyel. (a 2-es feladatban meg van adva az egyik erő irányszöge és a két erő egymáshoz viszonyított szöge)
2. Feladat :
Mint az első feladat csak itt ismersz mindent.
Bontsd fel az erőket x és y összetevőkre. Az összetevőket előjelhelyesen add össze. Meg is vannak az eredő erő összetevői
innentől kezdve (a derékszögű háromszögből) tudsz mindent számolni.
3. Feladat (nem látszik jól, de szerintem 3 erő egyensúlyáról van szó)
mint az előzőekben felbontod x y összetevőkre és előjelhelyesen összegzed őket.
(3 erő akkor van egyensúlyban, ha 1 pontban metsződnek, és a belőlük szerkesztett vektorháromszög zárt és nyíl folytonos. (szum Fx = 0; szum Fy = 0; szum M = 0)
4. Feladat
Mint a 3-as.
5. Feladat
Visszafelé mint a 3-as.
Eredő erő felbontása két adott hatásvonalú erőre.
Ha nem megy szólj hol akadtál el, segítek. (ha teszel érte keddre meglesz, de nem szeretném kiszámolni helyetted, mert akkor sosem érted meg :) )
Egyébként hány éves vagy és mit tanulsz?
Bocs jobban megnézve a 4-es egyszerűbb.
A két erő eredőjének hatásvonala egybe kell, hogy essen a keresett erő hatásvonalával (0 az irányszöge).
16 éves vagyok.
Közlekedés/Gépész szakon.
Megpróbálok kezdeni vele valamit...
De azért jó lenne ha tudnám legalább a végeredményeket hogy jól számoltam-e esetleg :'D
Köszönöm a segítségeket :D
Az egyes feladattal nem tudom mit kezdjek, annak szó szerint nem tudok neki állni.
Az egyest nem tudod megoldani mert hiányzik egy adat.
2-est leírom részletesebben is.
Köszönöm szépen :)
Egyenlőre úgy állok hogy megszerkesztettem méretarányosan őket, a hármas feladatot megoldottam. És most jelenleg ez az álláspont :D Hármas kész a többi meg méretarányosan megszerkesztve :$ 5 öset azt ki tudom számolni, de a négyeset azt nem tudom hogyan. :/
Ha gondolod szívesen átnézem, küldd el.
4- est megnézem.
Öhm rendben, egy pillanat és lefényképezem. :D
Köszönöm hogy segítesz, kedves vagy. :D
Ja igen és a kettesben ott 120 al kell számolni vagy a 105 helyett véletlenül 120 al számoltál? (mert ha igen akkor én azt már végig számolom 105 el nem kell újra :D)
Bocsi hogy ceruzával van, de kötelező azzal írni ilyen szerkesztésekkor :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!