Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Vízcsepp rezonafrekvenciája?!...

Vízcsepp rezonafrekvenciája?! A töbi alul.

Figyelt kérdés

SZiasztok,azt szeretném megtudni,hogy egy 0,7 mm átmérőjű vízcseppnek mekkora a rezonenciafrekvenciája?

Igazából azért érdekelne,mert valahol olvastam,hogy a köd vízrészecskéi 0,7 mm-esek,vagy annál kisebbek. És ,hogy lehetséges-e egy olyan rezonanciafrekvencia kiszámítása, aminél ugye kitérnek a vízvcseppek,akkor összeállnának,és kicsapódna,megszünne a köd. Halottam,hogy hajókon hsználtak ágyúlövést ilyesmi célre,de az nem célzott frekvencia volt.

Valaki tud segíteni,hogy hogy lehet kiszámolni?

2010. jan. 28. 18:12
 1/3 ekeke ***** válasza:

Mivel a víz nem összenyomható, rezonálni sem tud.

Ha valamiben lenne, mondjuk a szabad levegőben, maga a levegő rezonálna... Szerintem bármilyen nagy energiájú lökés segíthet, alacsony frekvencia pont jó.

2010. jan. 30. 20:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Mikrohullámmal lehet megrezegtetni, méghozzá az 1 Gigaherz nagyságrendjén, de nem csapódik ki tőle.
2010. febr. 5. 08:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Igazából ezt még URH-ba sorolják, de annak a határán van.
2010. febr. 5. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!