SOS! Hogyan tudom átszámolni 100 mg 28°C-os víz tömegét µl-re, ha a légnyomás 1000 hPa?
A légnyomás a te esetedben a szokásos, illetve nem túl nagy ahhoz, hogy lényeges változást okozzon, a sűrűséget meg tessék kikeresni egy táblázatból:
Próbáltam udvariasan utalni arra, hogy ha csupán sűrűséggel kellene elosztanom a tömeget, akkor valószínűleg nem a szg. előtt ülnék szombat délután.
Továbbra is várom a segítséget!!
Én meg újra leírom, hogy amíg folyadék, addig az gyakorlatilag semmi. A folyadék nehezen összenyomható. (Ha 10-szeresére növelnéd a nyomást, akkor nem 0,9962 g/cm^3, hanem 0,9966 g/cm^3 lenne a sűrűség.)
Esetleg megpróbálhatsz kiírni egy olyan kérdést, hogy hogyan változik a víz sűrűsége nem nulladrendű közelítésben ha adott a hőmérséklete. Akkor ígérem nem fogok válaszolni, mert ahhoz már nem értek. Viszont a mostani kérdésre, amikben ezek a konkrét számadatok, úgy érzem, hogy elég korrekt választ adtam. (1 % nyomáskülönbséget nyomásváltozásnak nincs észlelhető hatása a víz sűrűségére. Pláne nem 100 mg-éra.)
Félreértettél. Nem soha többet nem válaszolok, hanem arra a kérdésre nem válaszolok majd. De egyelőre ennél a kérdésnél vagyunk.
Amúgy szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!