Egy gyógyszerész pontosan mit csinál egy gyógyszertárban?
Vannak cuccok, (krém, orrcsepp), amiket ott állítanak elő.
Azokat tuti gyógyszerész csinálja. De sztem az eladók is lehetnek gyógyszerészek. Na meg akié a patika.
Egyébként még egy rakat dolgot lehet ilyen végzettséggel végezni.
Üdv!
Egy gyógyszerész gyakorlatilag mindent csinál, amit egy asszisztens is, csak annál még többet is.
Elkészíti a magisztrális gyógyszereket, de ezeket megcsinálja az asszisztens is.
Áll a pultnál, és adogatja ki a gyógyszereket, mint az asszisztens, de bizonyos gyógyszereket csak a gyógyszerész adhat ki. Kábítószereket például, és ezeket nagyon szigorúan könyvelni kell, ezt is a gyógyszerész végzi.
A patikában a gyógyszerészek közül az egyik a tulajdonos. Ebből következik sok dolog, például árurendelés, átvétel, leltározás, leselejtezés, szóval a készlet kezelése.
Jogi dolgok, marketing tevékenység, amiket még annyira nem látok át.
Gyógyszerész hallgató vagyok, dolgoztam már patikában, de nyilván csak besegítettem, és még nem nehezedett a vállamra a szakma teljes súlyával, és minden feladatkörével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!