Tudnátok ajánlani nekem könnyve (eke) t az agyról, annak működéséről és a gondolkodásról?
"közönséges ember is megérti" és "tudományos legyen"
Ez a kettő tapasztalataim alapján kevés átfedést fog eredményezni. :-)
Szerintem érdemes lenne tisztázni, hogy mi is a célod ennek a megtanulásával. Ha az embereket szeretnéd megérteni, és nincs előtanulmányod a témában, én azt javasolnám, hogy NE direktben kezdj az agyműködéssel és gondolkodással foglalkozni.Pláne, ha elutasítod az 1950-ben írt könyveket. ( Sigmund Freud 1939-ben halt meg, és az ő pszichoanalitikus iskolája a modern pszichológia alapja. )
Először olyan dolgokat kell megtanulnod, amivel gyakrabban találkozol a mindennapokban, és onnan haladj a mélyebb dolgok felé.
Először a tervezési pszichológiával illetve reklám pszichológiával és sales-el kezdj ismerkedni. Ezek modern, gyakorlatias oldalról közelítik meg a gondolkodást és az emberek "működését". Ezek adnak egy olyan szemléletet, amivel a tudományosabb dolgokat könnyebben tudod majd feldolgozni.
Szerintem kezd ezekkel(ebben a sorrendben):
- Dale Carnegie: Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket
- Kevin Hogan: A meggyőzés tudománya.
- "100 dolog, amit minden tervezőnek tudnia kell az emberekről."
- "Ne törd a fejem"
Haladj ezek mentén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!