Hogyan állapították meg mindenféle gombáról, hogy mérgező-e vagy nem?
mind máshogy
van olyan gomba, ami 1000-ből 1-2 emberre mérgező hatású, ezért a mérgezők közé sorolták
van olyan, ami 2.-3. fogyasztásnál lesz mérgező hatású (akkor is, ha 20 évvel azelőtt evett)
van ami mérgező, de még nem halt bele senki, mert ehetetlenül keserű
van ami csak fosat-hányat
van amitől alszol 2 napig
van ami csak alkohollal együtt fogyasztva mérgező........
Gondolom összeírták a néphagyomány is számon tartotta, de az "újabb időkben" a kórházba kerülések pontosították a feljegyzéseket.
> „Mindet megkóstolta valaki és vagy meghalt/rosszul lett vagy nem, ilyen vagy-vagy alapon, vagy valami tudományos eszközökkel, megvizsgálták a benne lévő anyagokat, ilyesmi?”
Röviden igen. A legtöbbet megkóstolta valaki, és ha ő belehalt/hallucinált/fosott, akkor az ismerősei már nem ettek olyat, és szóltak az ő ismerőseiknek is. Kevés az olyan gomba, amit laboratóriumban vizsgáltak először, leginkább csak az elmúlt 100-200 évben felfedezettek jönnek szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!