Miért fontos az alacsony visykoyitása a víznek az élővilágban?
Figyelt kérdés
Példával légyszi
És hol fontos a természetben hogy szagtalan, íztelen és szintelen?
#víz #tulajdonség
2014. szept. 16. 08:47
1/5 anonim válasza:
Ha kellemetlen szaga lenne a víznek, nem innék belőle, mert a szag árulkodik arról, hogy poshadt, akár fertőzött.
Mivel átlátszó, szintén látom rajta, ha k0szos, ártalmas.
2/5 anonim válasza:
Az kis viszkozitas meg jo a benne elo allatoknak, mert konnyebben tudnak benne mozogni, mintha viszkozusabb volna. Kepzeld el, milyen lehetne mondjuk mezben uszni.
3/5 anonim válasza:
A szagtalan, íztelen és színtelen érzékszervi sajátosság. Vannak állatok, amelyek ki tudják szagolni a vizet; biztos egy enyhén kellemes szag vezeti őket nyomra.
Az érzékszervi sajátosságok teszik lehetővé, hogy könnyebben felismerjük a víz bizonyos szennyeződéseit.
4/5 anonim válasza:
Hogy szagtalan és íztelen, az azért jó mert amikor oldószerként funkcionál, akkor nem oldószer (víz) ízét és szagát érzik az élőlények, hanem a benne oldott anyagokét. Márpedig ez életet ment(het).
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm
2014. szept. 17. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!