Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges lenne az emberi...

Lehetséges lenne az emberi agyat átültetni egy robotba?

Figyelt kérdés
Az emberi agyat átültetni egy robotba? A vérkeringést és az oxigénfelvételt biztos meg lehetne oldani. Mivel nincs emésztés rengeteg enzim is feleslegesé válna. Az idegi kapcsolatok egy digitális jelé alakítása lenne szerintem a legnehezebb. De gondolom nem ilyen egyszerű, milyen akadályokba ütközne egy ilyen feladat?

2014. szept. 4. 13:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

Emberi aggyal egyébként lehet már robotot irányítani, még ha kissé körülményes is egyelőre:

[link]

Bár itt az agy még az ember része, nem a roboté.

Hosszabb távon nekem életszerűbbnek tűnik egy olyan megoldás, ahol nem élő agyat tesznek a robotba, hanem az agy működését szimulálják valamilyen áramkörrel/processzorral.

2014. szept. 4. 13:38
 2/8 anonim válasza:
100%

nem rég volt a discovery science-en, hogy nemrég összehívott egy orosz gazdag csávó nagy tudósokat, és ez a terve, hogy örökké éljen az emberiség, na és azt a megoldást találták, hogy az agyat majd adatként lehet használni, netről letölteni, telodra rátenni, és így egy robotba is. és bármikor változtathatsz testet, örökké élsz stb.

de szerintem ha ezt tényleg megcsinálják, semmi jó nem fog belőle kisülni.. emberek érzelmek nélkül. hm...

2014. szept. 4. 14:12
 3/8 Wadmalac ***** válasza:
100%

Ha a gerincvelő idegszálait szépen egyenként újra tudnánk kötögetni, már nagyon sok tolószékes újra futna.

De még nem tudjuk, addig pedig ezen idegszálak elektronikus bekötése is lehetetlen.

Majd a nanotechnológia valamikor talán megoldja. De a közvetlen gondolati irányítás előbb meg fog valósulni.

2014. szept. 4. 14:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem, egyébként nem élhet öröké az emberiség mert az univerzum is véges.
2014. szept. 4. 16:26
 5/8 Wadmalac ***** válasza:
100%
#4: Ha megéljük ennek az univerzumnak a végét, az a pár milliárd éves technikai fejlődés már elég lehet ahhoz is, hogy ez minket ne zavarjon. :)
2014. szept. 5. 08:24
 6/8 anonim válasza:
100%
Idővel biztos. A jelenlegi technológiával még nem. De ha ennyire érdekel a dolog nézd meg a "Transzcendens" filmet. Szerintem elég sok kérdésre választ fog adni. De ne feledd, ez csak egy film. A valóság messze áll tőle.
2014. szept. 5. 13:13
 7/8 anonim válasza:
Erről jut eszembe a 200 éves ember, robotból lesz ember. :)
2014. szept. 17. 00:27
 8/8 Wadmalac ***** válasza:
#7: Akinek továbbra is robotagya van. :)
2014. szept. 19. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!