Megfejtették már a spontán emberi öngyulladást?
Olvasgatok cikkeket, és mindegyik ugyanazt írja kb.
Én simán el tudom képzelni, hogy egy exoterm biokémiai folyamat szabályozása elszáll a testben. És habár a fehérjék a környezetében kicsapódnak, tehát a sejtek elhalnak, a reakció folytatódik, mígnem annyira felmelegszik ott a zsír, hogy lángra lobban. A bőr alatti zsír már érintkezik a légköri oxigénnel, ill. nem sok választja el, így helyes.
Ki mit tud?
Mekkora butaság az elméletem?
A test víztartalma gyakorlatilag lehetetlenné teszi az önfenntartó égést. Az anyagcsere oxidációja nem olyan kémiai folyamat, ami csak úgy meg tudna szaladni.
Ez a magyarázat, mint hipotézis már létezik, de orvosbiológusok kórusban cáfolják.
Tulajdonképpen nincs igazán helytálló magyarázata, éppen ezért rengetegen (tudósok és laikus szkeptikusok vegyesen) a létezését sem hajlandóak elfogadni.
Mivel a spontán égésnek csupán a gyászos eredményeiről ismertek pontos adatok, épp akkor történő spontán égésre nincs tanú, nem tudjuk, hogyan játszódik le, én hajlok az eddigi adatok alapján nem kizárható lehetőségre, hogy a spontán égések oka gömbvillám. Gyors, behatárolt és éles határvonalú nagy hőhatás a spontán égések oka is, a gömbvillám-jelenségek is épp ilyenre utaló nyomokat hagtak ott, ahol tárgyakon nyomuk maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!