Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tudtok a Napba becsapódó...

Tudtok a Napba becsapódó égitestekről?

Figyelt kérdés
Szinte mindennapos ez vagy ritka? Egyáltalán észlelt az ember valaha ilyet?
2014. szept. 3. 12:15
 1/6 Wadmalac ***** válasza:
100%

Valószínűleg van sok, több, mint amivel a bolygók találkoznak, leszámítva a Perseidák stb. ciklusos szőnyegbombázásait, mert abból a Nap a pályájuk miatt nem kap.

Sajnos nemigen láthatjuk, mert tőlünk állati messze vannak, a Naphoz meg közel, tehát a Nap fénye, koronasugárzása a legtöbbet elfedi előlünk.

Egy, a Nap körül kolbászoló szonda jól ráláthat ilyesmire, ha jól tudom, most nincs ott közel semmink.

2014. szept. 3. 12:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, a SOHO napkutató űrszonda már rögzített a Napba zuhanó üstököst.
2014. szept. 3. 14:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, a STEREO páros utódjaként terveznek a közeljövőben, de ezúttal közelebb merészkednének, közelebb, mint a Merkúr, de a nevét nem tudom már. Csak érdekelt volna, hogy néz ki egy ilyen becsapódás, bár gondolom, kb semmi nem látszana, ha nem Jupiter méretű lenne pl.
2014. szept. 3. 14:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Nemigen van valódi becsapódás a Napba, hiszen az 1-2 millió fokos, több millió km kiterjedésű koronában órákig-napokig száguldva minden elpárolog, plazmává válik.

(Ráadásul a gravitáció darabokra szedi.)

Legfeljebb egy bolygó nagyságú égitest (darabja) érheti el a felszínt.

[link]

2014. szept. 3. 17:37
 5/6 Wadmalac ***** válasza:
Hát igen, a vaskohóba dobott jégkocka esélyesebb a látványos harcra. :)
2014. szept. 4. 07:33
 6/6 A kérdező kommentje:
:)
2014. szept. 4. 20:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!