Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Holdon vannak aktív vulkáni...

A Holdon vannak aktív vulkáni tevékenységek?

Figyelt kérdés

Ha nincsenek, kb. meddig voltak?

na és "földrengések"?

#Hold #aktivitás #vulkáni tevékenység
2014. aug. 20. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

" A lávafeltörések hamar leálltak és a legutolsó is 1,2 milliárd évvel ezelőtt történhetett"

2014. aug. 20. 17:20
 2/10 anonim ***** válasza:
A holdfelszín tipikus képét nem vulkánok, hanem meteorkráterek alkotják, (a becsapódó meteorok miatt, amelyek légkör híján akadálytalanul érik el a talajt,) de hogy vulkanikus aktivitás MIÉRT nincs, az engem is érdekelne....
2014. aug. 20. 17:38
 3/10 A kérdező kommentje:

Azért kérdem, mert a NASA kiadott egy katalógust a Hold béli fény anomáliákról több évszázadra visszamenőleg.

(Nasa Technical Report Nasa Tr R-277 Chronological Catalog of Reported Lunar Events From 1540 to 1966)

A legtöbbet lerendezték vulkáni tevékenységgel, ami érdekes, mert akkor maguknak mondanak ellent, ha nincs vulkáni tevékenység.

Akkor hogy is van ez?? Nem értem.

2014. aug. 20. 18:56
 4/10 anonim ***** válasza:
A holdon azért nincs vulkáni aktivitás mert tömör por gömb. Föld-és aszteroida törmelék. Anno, még a föld kialakulásának elején, egy hatalmas aszteroida csapódhatott a földbe. Rengeteg törmelék repült ki az űrbe és állt föld körüli pályára. Egy ideig a föld gyűrűt viselt, aztán ez a gyűrű elkezdett csomósodni. Persze eddigre már rég kihűlt. Addig csomósodott míg egy szép nagy golyó nem lett belőle. Mai formájára már a keringés sebessége meg hasonló dolgok formálták. Egy tömör szikla az egész hold, a felszínén finom porral. Nincs magma a felszín alatt, csak nagyon kemény kőzet.
2014. aug. 20. 22:46
 5/10 Wadmalac ***** válasza:

Az említett holdi fény-anomáliák részben meteortevékenységből származnak, részben megfigyelési hibából, részben viszont egyelőre nélkülöznek minden magyarázatot, csak hipotézisek vannak esetleges gázkitörésekre, tükröző kristályfelületekre, elektrolumineszcenciára meg persze idegen mesterséges tevékenységre.

A vulkáni tevékenység valóban kizárható.

A holdrengésekkel más a helyzet, ezek vulkanikus tevékenység nélkül is vannak, a folyamatos hőmozgások és a Föld árapályerői dolgozzák a Hold anyagát.

2014. aug. 21. 08:37
 6/10 anonim ***** válasza:

#4 és #5

Hol lehet ezekről bővebben olvasni? (Akár angolul is)

2014. aug. 21. 09:10
 7/10 Wadmalac ***** válasza:
Hát, olyan oldalt találni, ami se nem konteós, se nem ufómániákus, nehéz lesz.
2014. aug. 21. 09:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Oké, szóval akkor te hol olvastál ennek utána?
2014. aug. 21. 09:39
 9/10 anonim ***** válasza:
#5 vagyok. A wiki is leírja a hold bizonyított keletkezését ha jól átolvasod. :)
2014. aug. 21. 10:40
 10/10 Wadmalac ***** válasza:
#8: Én spec főleg ufómániákus és konteós oldalakon, aztán egyenként utánanézve NASA stb. hiteles oldalakon levontam belőle a szemetet. :D
2014. aug. 21. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!