Hány köbméter csapadék esik egy hektár termőföldre egy óra alatt egy csendes nyári esőben?
Egyszerű térfogatszámítás.
Ha mondjuk óránként 1 mm (0,001 m) csapadék esik (ez úgy egy elég csendes eső kb.), és ha tudjuk, hogy 1 ha = 10 000 m², akkor már csak meg kell szorozni az alapterületet a vízréteg magasságával:
0,001 m * 10 000 m² = 10 m³
Ha az első hozzászólásomból nem tűnt volna ki, azért, mert igazságtalannak éreztem az első válaszadó lepontozását, miközben egy teljesen korrekt választ írt a kiírt kérdésre.
Egyébként pedig lehet hogy te nem tapasztaltál 200-szor intenzívebb esőt, de a Távol-Keleten, monszun idején bőven több mint 200-szor intenzívebb esők esnek, mint mondjuk a Szaharában a nyári időszakban. És mivel azt sem adtad meg, hogy a Föld mely pontján laksz, így mindegyiket számításba kell venni, hogy választ lehessen írni a kérdésedre.
Tessék, itt egy újabb hozzászólásom, amit le lehet pontoznod :) Hajrá, ess neki!
Azért is felpontozom. :D
Sceptic, a stílusod alapján úgy gondolom, 15 és 65 év között lehetsz valahol. :D
A csendes nyári esők intezitása között senki fejében ne alakuljon már ki több, mint 10szeres intenzitáskülönbség, tartom továbbra is. Azt is, hogy hülyeséget kérdeztem.
Én pedig hogy az oldal szabályzatában leírtak megszegésével kötöttem bele a kérdésbe, de ezek szerint nem feleslegesen. Ennek örülök :)
Az életkoromra vonatkozó tipped viszont talált :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!