Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hullócsillag volt?

Hullócsillag volt?

Figyelt kérdés

Jó tudom sok ilyen kérdés van, ha nem gond én is felteszem.

Láttam egy akkora pontot mint egy átlagos csillag és gyorsan elment 2 mpig lehetett látni és csak olyan ha kinyújtjuk a kezünket olyan két arasznyit ment. Semmi csóvája nem volt, csak egy pont ami ment. Ennyi lenne a hullócsillag? (nem szoktam nézni, de a mostanira kíváncsi voltam és kimentem 20 percre de csak 1-et láttam ezt).

2014. aug. 13. 23:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Nagyjából mostanra jósoltak hullócsillagokat, úgyhogy könnyen lehet.
2014. aug. 13. 23:36
 2/5 anonim ***** válasza:

2mp és 2arasznyi táv alapján nem hullócsillag. Az 2arasznyit tizedmp alatt tesz meg.

Valószínű, h csak egy műhold volt

2014. aug. 14. 09:13
 3/5 Wadmalac ***** válasza:

A Perseidák meteorai ennél nagyobb sebességgel érkeznek, bár nem tudjuk, milyen magasságban éghetett el, így a sebesség látszata csalós.

Az sem kizárt, hogy valami űrszemetet láttál gőzzé válni. A műhold változat sem kizárt, csak a láthatósági idő ahhoz nekem kevésnek tűnik. Persze attól még lehetséges.

2014. aug. 14. 09:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ISS ma 2x lesz látható

először 4percig látszik

második alkalommal csak pár mp-re lesz látható

2014. aug. 14. 10:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Tehát a láthatósági idő lehet kevés
2014. aug. 14. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!