Miért más az íze a víznek, hogyha egyszer már megfagyott?
Gyakran próbáltam már vizet megfagyasztani, majd utána meginni, de elég rossz íze van. Miért van ez? Egészségesebb vagy inkább kevésbé egészséges így a víz?
Köszönöm!
Csapvíz, vagy ásványvíz, ha csapvíz akkor kemény vagy lágy,
olvasztás módja lassú/gyors stb fagyasztóban mi mellett foglal helyet -ha csirkefarhát mellett akkor ne csodálkoz-
egyébként az egyértelmű hogy a forralt víz a legegészségesebb, szerintem a magyarázat -a víz ízének változására- abban rejlik ,hogy a fagyasztóban -a fagyás ideje alatt- elszaporodnak benne a baktériumok ((talán)) .De azis lehet ,hogy az edénytől kap ízt mikor kiolvasztod . (pl Pet palack, PP, stb)
Nálunk a jégkockának van fura íze, hiába rakom bárhova. Azt azért kétlem, hogy elszaporodnának benne a baktériumok, mert a félnapos víz simán iható, és annyi idő alatt már megfagy a víz a fagyasztóban.
Egyébként miért lenne fura íze, ha fagyasztott csirke mellé rakom?
Vannak a hűtőben más dolgok is, nem csak az a jégkocka.
A vízjég mínuszon is párolog és le is csapódik. Közben ez egyéb, a hűtőben lévő anyagokkal is megtörténik és nem csak a víz párolog ki belőlük, meg csapódik le a jégkockádon. Ezek főleg aroma-anyagok, amelyek kis mennyiség esetén is erősen beleszólnak az ízbe. Ehhez nem kel semmiféle baci meg bomlástermék.
Gondold el, milyen hatással lehet rád, ha a megszokott vízíz kiegészül mondjuk egy leheletnyi karalábé aromával. :)
Tehát, ha egy tiszta tiszta fagyasztóban fagyasztom meg, majd kiolvasztom, akkor nem lehet semmi rossz íze :D
Köszönöm! Ki fogom próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!