Hogyan öröklődik a kék szemszin?
nem találtam kimondottan a kék szín öröklődésre vonatkozó adatokat sehol, így bízom benne, hogy van köztetek olyan, aki ért hozzá.
válaszaitok előre is köszönöm!
Jah a kék szín recesszív-testi gén , de ugyebár közrejátszhat az anyaig hatás , illetve vannak színek amelyek között más öröklésmenetek is futnak mint a domináns-recesszív esetleg történhetnek úgynevezett episztolázsok (elnyomások) vagy géntermék általi kölcsönhatások is bekövetkezhetnek ... de előrodul benne biztosan részleges kapcsolt öröklődés.. ( ezt félve mertem kimondani, mert lehet szakmailag helytelen)
egy biztos.. kékszemmel kezdesz kékszemmel halsz!(már ha természetesen történik)(mellesleg az se biztos hogy ha öröklődik a kék szem .. nem fog-e megváltozni neked,esetlegesn vmi környezeti hatásra (fehérjehiány..stb))
21:12 vagyok
tudósok kimutatták hogy annak az esélye hogy pl egy barna és egy szürke szemű szülők kék szemű gyerekük születik 0.8%!
nem hülyeségből írtam le!
szia nem tudom hogy segítek e ezzel de elmondom.
Apukám kék szemű Anyukám pedig zöld vagy zöldes kék vagy zöldes szürke de nem ez a lényeg mivel szüleimnek is világos szeme színük van ezért a gyermek örökli :) nekem is kék szemem lett igaz az hogy a sötét szín dominál akkor a világos szín nagyon mélyen a rangsoron marad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!