Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a gond az általam épített...

Full twirl kérdése:

Mi a gond az általam épített áramkörrel?

Figyelt kérdés

Szervusztok!

Mostanában kezdtem hobbi szinten foglalkozni az elektronikával és építettem egy PIR szenzoros "riasztót". Az eszközt megpróbáltam úgy megépíteni, hogy van egy "kalibráló" köre (a mellékelt ábrán az 1. kör) és egy "munka" köre (2. kör). Első lépésként bekapcsolom az 1. kör billenőkapcsolóját, ekkor a PIR kb. 1 percig kalibrálja magát, ekkor a LED 0-3 alkalommal felvillan. Miután magától nem villan többet a LED tesztelem a PIR működését, vagyis elhúzom előtte a mancsom, ekkor a LED kb 3 mp-ig világít, innen tudom, hogy a cucc bekalibrálta magát. Ezt követően bekapcsolom a 2. kör kapcsolóját és ha ekkor elhúzom a kezem a PIR előtt a LED nem villan fel többet, csak a kis elektromos sípoló mondja a magáét, de nem értem miért (szeretném, ha a LED is világítana). A 2. kört egy SCR tirisztorral kapcsoltam az 1.-höz. A polaritások megfelelőek, mert ha lekapcsolom a 2. kört a LED világít, de ha bekapcsolom, csak a sípoló mondja a magáét. Szóval a kérdésem: Miért nem világít a LED-em, ha a 2. kört is zárom?

[link]

2014. júl. 18. 16:21
1 2 3 4
 21/32 Walter_Dornberger ***** válasza:

A képet megismétlem az utókor számára, ha véletlen eltünne.

[url= [link]

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url= [link]

2014. júl. 19. 17:13
 22/32 anonim ***** válasza:
jól megörökítetted...
2014. júl. 19. 18:59
 23/32 Walter_Dornberger ***** válasza:
Türelem, én sem tudhatok mindent! próbálkozom.
2014. júl. 19. 19:02
 24/32 anonim ***** válasza:

de hogy se linkelni, se elektronika, se semmi...

Szerencséd, hogy állatvédő vagyok.

2014. júl. 19. 19:08
 25/32 anonim ***** válasza:

megszánlak:

[link]

és mint írtam visszább, a felső fekete söntöt felejtsd el, ott maradt, újra lementeni meg lusta vagyok.

2014. júl. 19. 19:09
 26/32 Walter_Dornberger ***** válasza:

Talán most...

[link]

Kéretik eldönteni, hogy a képen látható áramkör soros illetve más kapcsolású, és ha más akkor milyen.

A felső részen látható fekete vonal a rajz készítője és szerintem is csak hiba, azt nem kell tekinteni.

Egyesek szerint a hangot adó készülék( a kép alján) nincs sorba kötve a led diódával, míg mások szerint a képen látható alkatrészek mindegyike egy soros kapcsolás része.

Hol az igazság?

2014. júl. 19. 19:09
 27/32 Walter_Dornberger ***** válasza:

Remélem, derék vitapartnerem korrektnek tartja a kérdésfeltevést, és kíváncsian várom a hozzáértők véleményét.

( a folyam végigolvasása szükséges a megértéshez, ezért nem teszem ki külön kérdésre.

#12 az igazán érdekes.

"Tudsz olvasni? Nem úgy tűnik. Mit írtam? olvasd el, értelmezd, szépen lassan...

Azt írtam, hogy kösse sorba a NYÁVGÓVAL?...nem, én azt írtam kösse sorba a tirisztorral(!!) tudod, az a három lábú sz,r ott a kapcsolás közepén. Az meg természees, hogy led elé ezesetben IS tesz áramkorlátozást.

Tehát a válaszom helyes. És most leszavazhatod magadat.

"

2014. júl. 19. 19:18
 28/32 anonim ***** válasza:
Igazad van, bocsánatot kérek tőled!
2014. júl. 19. 19:20
 29/32 Walter_Dornberger ***** válasza:

Rendben!

További szép napot!

2014. júl. 19. 19:22
 30/32 anonim ***** válasza:

Ha nem tetszett, nem baj. Itt a 2. változat:

[link]

2014. júl. 19. 23:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!