Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Menyire rendítené meg a...

Menyire rendítené meg a tudományt, és a vallást?

Figyelt kérdés
Mi lenne ha például a voyager űrszonda eltűnne jelenlegi helyéről és a nap rendszer másik végén tűnne fel. Ez mennyire befolyásolná mindennapi életünk, és a tudományt, vallást? Szerintetek ez menyire valószínű, hogy ez bekövetkezik? Mert én nem tartom kizártnak valami tér görbület miatt, például.Egyáltalán tudomást szereznénk róla vagy eltitkolnák? Vagy a szonda neki menne egy falnak és le szólna valami "rendező" hogy gratulálok egy valóság showba voltatok (igen tudom ezt nem én találtam ki...) KÖszönöm mindenkinek aki elolvasta, és bocsánat.

2014. júl. 15. 21:03
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Miért titkolnák el? A vallásosoknak minden mindegy, így ez se számítana. A tudomány emberei meg gondolom meg akarnák ismerni az okot. Ennyi.
2014. júl. 15. 21:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Csak kilépett a csillagközi térbe, szóval tovább fog haladni más naprendszerek felé.

Maximum féreglyukakkal lenne lehetséges, ha beleesne egybe és itt lyukadna ki. De a mi naprendszerünkben nincsenek féreglyukak se.

2014. júl. 15. 21:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha Voyager hirtelen a Naprendszer másik végén tűnne fel, az az átlagember életét nem befolyásolná, mert 100 millió emberből jó ha 1 tudja, hol van most az űrszonda.

A csillagászokat valószínűleg alaposan megizzasztaná, mivel ez a jelenség ellentmondana az univerzumról szerzett eddigi ismereteinknek.

A vallásosok egy részét - akárcsak az átlagembereket - nem érdekelné különösebben, a másik fele pedig nyilván valami isteni jelként értelmezné, ahogy az odaégett pirítóst is képes annak tekinteni.

2. Szerintem annak az esély, hogy ez megtörténik (megtörténhet) 0%.

3. Eltitkolni nem nagyon lehet, mivel rengeteg csillagász van, akik égnek a vágytól hogy valami maradandó felfedezést tegyenek. Értelmét se nagyon látom a titkolózásnak, mert ha holnap bejelentenék, hogy "a világegyetem nem pont úgy működik ahogy eddig tudni véltük", az emberek 95%-a csak megrántaná a vállát, és élné tovább az életét.

4. A valóságshow, mint ötlet szerintem hülyeség, mivel a "rendező" eddig kínosan ügyelt arra, hogy ez ne derüljön ki a számunkra, és volt 37 éve, hogy a Voyager jelentette problémát orvosolja (pl. egy kóbor aszteroidával történő ütközéssel).

2014. júl. 15. 22:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg soha nem találnánk meg többé, mivel:

1: a műszerei úgy vannak beállítva, hogy most sugároz pont a Föld felé. Az új helyen nyilván valami egészen más irányba sugározna.

2: jelenleg 70 méteres parabola antennával vesszük a jeleket - úgy, hogy pontosan tudjuk, honnan és mikor jön. Szerinted ezzel az antennával menyi idő alatt pásztáznánk végig az eget utána?

És ha más napszakban sugározna?

Ezzel együtt az van, amit mondtak: a vallást nagyon nem érdekelné - a tudósok pedig mindent megtennének, hogy a nyomára jussanak.

2014. júl. 16. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!