Menyire rendítené meg a tudományt, és a vallást?
Csak kilépett a csillagközi térbe, szóval tovább fog haladni más naprendszerek felé.
Maximum féreglyukakkal lenne lehetséges, ha beleesne egybe és itt lyukadna ki. De a mi naprendszerünkben nincsenek féreglyukak se.
1. Ha Voyager hirtelen a Naprendszer másik végén tűnne fel, az az átlagember életét nem befolyásolná, mert 100 millió emberből jó ha 1 tudja, hol van most az űrszonda.
A csillagászokat valószínűleg alaposan megizzasztaná, mivel ez a jelenség ellentmondana az univerzumról szerzett eddigi ismereteinknek.
A vallásosok egy részét - akárcsak az átlagembereket - nem érdekelné különösebben, a másik fele pedig nyilván valami isteni jelként értelmezné, ahogy az odaégett pirítóst is képes annak tekinteni.
2. Szerintem annak az esély, hogy ez megtörténik (megtörténhet) 0%.
3. Eltitkolni nem nagyon lehet, mivel rengeteg csillagász van, akik égnek a vágytól hogy valami maradandó felfedezést tegyenek. Értelmét se nagyon látom a titkolózásnak, mert ha holnap bejelentenék, hogy "a világegyetem nem pont úgy működik ahogy eddig tudni véltük", az emberek 95%-a csak megrántaná a vállát, és élné tovább az életét.
4. A valóságshow, mint ötlet szerintem hülyeség, mivel a "rendező" eddig kínosan ügyelt arra, hogy ez ne derüljön ki a számunkra, és volt 37 éve, hogy a Voyager jelentette problémát orvosolja (pl. egy kóbor aszteroidával történő ütközéssel).
Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg soha nem találnánk meg többé, mivel:
1: a műszerei úgy vannak beállítva, hogy most sugároz pont a Föld felé. Az új helyen nyilván valami egészen más irányba sugározna.
2: jelenleg 70 méteres parabola antennával vesszük a jeleket - úgy, hogy pontosan tudjuk, honnan és mikor jön. Szerinted ezzel az antennával menyi idő alatt pásztáznánk végig az eget utána?
És ha más napszakban sugározna?
Ezzel együtt az van, amit mondtak: a vallást nagyon nem érdekelné - a tudósok pedig mindent megtennének, hogy a nyomára jussanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!