Tudnátok nekem mondani olyan a természetben előforduló kapcsolatokat amikor pl egy növényt csak egy állatfaj tud beporozni? Eseleg olyat amikor növény és állat nem létezhet egymás nélkül?
Figyelt kérdés
Olvastam a Hahagáj című könyvet amiben az író a végén elmondja, hogy a természetben egy halom ilyen kapcsolat van. Ebben segítsetek légyszíves.2014. júl. 9. 12:20
1/4 Walter_Dornberger válasza:
Ha nem csal az emlékezetem az őserdei orchideákra igaz ez,és ezek meegporzására szelektálódott (rovar? madár?) nem tudom.
2/4 Walter_Dornberger válasza:
Meg is van, itt olvashatsz róla.
Egyes orchideák porzásához külön szelektálódtak a rovarok, amik a szájszervükkel képesek elérni a virág belső részét.
3/4 anonim válasza:
Nem teljesen ontopic, de érdekes: Az általában csak a "rossz szülőségéről" ismert kakukk az egyetlen madárfaj (egyes források szerint az egyetlen énekes madárfaj), amely elfogyasztja a szőrös hernyókat is. Tehát igencsak hasznos madár (pl. a gyapjaslepke-invázió megoldásában is jelentős szerepe volt), védett is, eszmei értéke 10.000 Ft.
4/4 anonim válasza:
Az ember nem tud élni bélflóra nélkül:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!