Kémiai kísérlettel lenne kapcsolatos a kérdésem. Tejföl és lisztezett tejföl azonosítása barna színű jódoldattal? Valaki el tudná nekem magyarázni. Köszönöm.
"Na de minek lisztezik a tejfölt a kísérlettől eltekintve? Hogy szaporítsák?"
Igen.
Pontosabban, hogy kevesebb tejfölt többnek lehessen elsütni, mint feljebb már írták.
Régen (vagy ma is? :S) pl. üzemi étkezdékben, éttermekben volt bevett szokás a tejfölt vízzel, tejjel higítani, hogy több legyen ,aztán liszttel visszasűríteni, hogy ne vegyék észre.
Persze ez csalás, ezért néha régen a KÖJÁL (gondolom ma meg az ÁNTSZ) rutinszerűen kiszállt és ellenőrizte.
"(A romló-zöldülő csirkéket meg ecetes vízzel mosták le. No comment.)"
Régen a helyi ABC-ben anyám véletlenül rajtakapta a boltfőnököt, amikor körömkefével, vödör vízben sikálta a bepenészesedett szalámirudakat. :D
Köszönöm a válaszokat, és bocsi kérdező, hogy offoltam a kérdésed!
Igen, a szaporítást úgy értettem, hogy csaljanak vele. Habarásról persze, hallottam már, csak eszembe se jutott hirtelen.
Akkor tényleg a másik versenyző nyert. :)
Wadmalac, nekem meg ezt anyukám mesélte. Ugyanis ő egyszer egy hónapot volt gyakorlaton egy helyi boltban (közgáz technikumos diákként, de akkoriban ez még ilyen h.lyén működött), és "természetesen" a tanulókkal végeztették az ilyen szemét melókat. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!