Kémiai kísérlettel lenne kapcsolatos a kérdésem. Tejföl és lisztezett tejföl azonosítása barna színű jódoldattal? Valaki el tudná nekem magyarázni. Köszönöm.
Wow, ez érdekes, ki fogom próbálni egyszer. :D
(Csípőből azt írtam volna, hogy mi a csudának kell ide jód, amikor ránézésre vagy ízre is meg tudom állapítani, van-e liszt a tejfölben... Aztán újraolvasva esett le, hogy kísérlet. :)
Habarásról még nem hallottál? :O
A rántáshoz hasonló sűrítési eljárás, leveseknél és főzelékeknél lehet használni.
Utolsó: nem a habarás miatt. Ezt a kísérletet régen vásárokon használták, hogy kiszűrjék ki az aki nem teljesen igazi tejfölt akar eladni, mivel ezzel a technikàval lehetett 3 l tejfölből 5 litert csinàlni. Csak víz és liszt kellett.
Én láttam ezt a kísérletet, ki is próbàlhattam mèg kukoricadarán, zsíron és kiflin is.
A nevem Wooster. Berta Wooster. :D
A kérdés az volt, hogy miért lisztezik a tejfölt a kísérlettől eltekintve. Szerintem a te válaszod ér több pontot, de ettől még a habarás is játszik. :)
A leírásodról pedig egy másik csalási "technika" jutott eszembe: olvastam valahol, hogy néhány üzletben régen vízbe rakták a felvágottakat, hogy jól megszívják magukat...
(A romló-zöldülő csirkéket meg ecetes vízzel mosták le. No comment.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!