Hogyan lehetséges, hogy valaki tud a víz tetején lebegni, minden egyéb segítség nélkül?
Figyelt kérdés
Egy rokonom tud a víz tetején lebegni. Egyszerűen csak "ráfekszik" a vízre és nem süllyed el. Azt olvastam, hogy 30 000 emberből csak 1 képes ilyenre. Náluk a családba a nagymama is ilyen volt. Mi lehet erre a magyarázat?2014. jún. 21. 15:16
1/6 anonim válasza:
Erre 30000 emberből 30000 képes. Én is képes vagyok rá meg te is. Annó mikor tanítottak úszni, akkor ezt tanították meg nekünk először. Próbáld ki, ráfekszel a vízre és nem süllyedsz el.
2/6 anonim válasza:
Erre bárki képes! De a fejedet is tedd bele a vízbe. Kb fülig süllyedsz csak. A szád, orrod kinn marad. Nyugodtan lélegezz. Nem kell semmit sem mozognod, fennmaradsz.
3/6 anonim válasza:
Mozgás nélkül én pl biztos nem vagyok képes erre. A lábam lesüllyed a vízbe. Ha marad levegő a tüdőmben, akkor kb a szemem vonalánál lebegek függőlegesen a vízben, az pont nem elég a lélegzésre. :) Minimális mozgással viszont már megy a vízrefekvés.
Az én tippem az volna, hogy azok az emberek képesek erre, akiknek nagy a zsírszázalék a testükben, főleg pl a lábukon. Ezek tipikusan a nők, de férfit is láttam már mozgás nélkül feküdni sima tóban (és dagi is volt).
4/6 anonim válasza:
Ja, a zsíros testnek kisebb a sűrűsége.
5/6 Ozmium42 válasza:
Még a hullák is tudnak lebegni a vízen :D
6/6 anonim válasza:
62%, wrong. Csak az épp oszlásnak indult hullák lebegnek. A friss hullák nem. Sőt, sztem ha elkezd oszlani a földön, és utána a vízbe dobod, akkor se biztos hogy lebegne. Legalábbis egy idő után biztos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!