Hogyan tudnám úgy konzerválni egy növény friss hajtását (rügyét), hogy azt később vákuumzáras csomagolásban használhassam, akkor mikor nincs épp rügyezés?
Figyelt kérdés
Milyen anyagok után kellene érdeklődnöm, ami nem károsítja és emészthető állapotát megőrzi az állatok számára?2014. jún. 19. 21:31
1/6 anonim válasza:
Ha etetésre akarod használni, akkor fagyaszd le.
2/6 EagleHUN válasza:
Fagyasztva szárítás eljárásnak is nevezik. Vagyis Liofilezés, Liofilizálás.
Előnyei: az eljárás után száraz környezetben (pl vákuumzáras zacsiban) korlátlan ideig eláll bármi ami átesett ezen hűtés fagyasztás nélkül.
Nem tartalmaz káros vegyszereket tartósítószereket.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de a fagyasztás nem jó megoldás, sem semmilyen hűtés "technika". Akár heteken át bírnia kell, hűtés nélkül, köszönöm előre is.
2014. jún. 20. 20:41
4/6 EagleHUN válasza:
Kérdező épp azt írtam le hogy a Liofilezés után, hűtés és fagyasztás nélkül is korlátlan ideig eláll bármi! Vagyis szobahőmérsékleten is! Csak szárazon kell tartani! És fölhasználás előtt vízbe dobni, csak hogy ne legyen olyan száraz. A zacskós levesporok amiket a boltban kapsz így vannak megcsinálva!
5/6 EagleHUN válasza:
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Valóban, pont ezt kerestem, nem figyeltem igazán. Mégegyszer köszönöm!
2014. júl. 11. 09:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!