Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ti mit gondoltok erről a lényről?

Bence7900 kérdése:

Ti mit gondoltok erről a lényről?

Figyelt kérdés

Nemrégiben hallottam és olvastam is a Mokele Mbembe nevezetű lényekről amik a Kongói mocsárban élnek, az állítások szerint a Télé tó környékén.Ezekkel az állatokkal a kriptozoológia foglalkozik.Állítólag egy életbenmaradt dinoszaurusz fajról lenne szó, a kinézetét az ott élő pigmeusok mondták el hogy elefántszerű teste, hosszú nyaka, farka és kis feje van, ez alapján hasonlíthat a kihalt sauropodákhoz.Persze expedíciókat is indítottak a keresésére, de mivel ez a mocsár a legkomiszabb az egész világon mert a páratartalom 90%, állandóan 35-40 fok van és az egészet belepik a szúnyogok.Ezek miatt a tényezők miatt sok expedíciót le kellett fújni, de ameiket nem kellett az eredménytelen volt, kivéve egyet amikor egy sekély pocsolyában meglátták viszont nem tudták lefényképezni mivel a fényképezőgép a sok pára miatt elromott.

Egyébként a mocsár területe kb mint florida állam méretével vetekszik, és csak 20% van feltérképeze.Az állat nevének jelentése lingala nyelven „az, aki megállítja a folyókat”.

Ti mit gondoltok erről a dologról?

képek: [link]

2014. jún. 19. 18:30
 1/3 anonim ***** válasza:
60%

Ez Nessie! Legalábbis pont így nézett ki, amikor legutóbb láttam. :D

[link]

[link]

2014. jún. 19. 19:20
 2/3 Shai-Hulud ***** válasza:
59%

Újabb turisztikai látványosság. :-)

Nem szabad tagadni a létüket, mert sok embernek nyújtanak megélhetést. Az ilyen lények köré egész turisztikai iparág szokott alakulni, ezeknek talán a leglátványosabb képviselője tényleg a Loch Ness tó híres szörnye.

Amúgy nem tartom valószínűnek egy-egy ilyen lény létezését. A dinoszauruszok kihaltak, és nem valószínű, hogy "véletlenül" egy-egy tó mélyén maradt egy-egy túlélő.

A hosszú idejű túlélés szaporodást feltételez, a szaporodás pedig egy minimális populációt. Vagyis ahhoz, hogy sok-sok ezer év után most is létezzen legalább egy ilyen állat, nem csak egynek, hanem egy kisebb csoportnak kellene léteznie.

Ennek pedig semmi nyoma, se Kongóban, se Skóciában...

2014. jún. 19. 19:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Azt én sem tarom bisztosnak hogy létezik, de ez amiről írtam az nem lehet hogy turistalátványosság mivel az ahol ez állítólagosan éldegél egy tapasztalatlan turistának nagyon veszélyes de halálos is lehet.Nessivel nem vitatkozok mivel belőle egy érdekes legendából, turistalátványosság lett, ez tény.
2014. jún. 19. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!