Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Körülbelül 10000-ig tudok...

Körülbelül 10000-ig tudok fejben gyököt vonni 2-3 százados pontossággal. Nem igazán találkoztam még hasonlóval, gyakori ez?

Figyelt kérdés

2014. jún. 2. 16:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
igen, vannak még autisták
2014. jún. 2. 16:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a bókot :D , amúgy melette teljesen átlagos vagyok.
2014. jún. 2. 16:49
 3/12 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen gyorsan. Pár perc alatt kilehet gógyizni.
2014. jún. 2. 16:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Változó, ha kicsit frissebb vagyok szellemileg akkor 10 másodpercen belül, kómásan is megy fél percen belül.
2014. jún. 2. 16:53
 5/12 anonim ***** válasza:
46%
Csoda dolog az autizmus.
2014. jún. 2. 16:54
 6/12 anonim ***** válasza:

Ez érdekes, mert én meg ilyennel nem találkoztam még, mint te. Mit érzel aközben, miközben számolsz? Tényleg követed fejben a megoldást, vagy inkább csak érzed, hogy jó úton haladsz, és a végén kapsz egy számot, de magad sem tudod, hogy hogyan?

Csak azért kérdem, mert én nem tudok ilyesmit és nem tudom elképzelni sem a folyamatot. :)

2014. jún. 2. 17:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Követem, egyszerre több adatot tartok fejben, csak azért nem megy (még) nagyobb számokkal, mert sok részeredményt nem tudok megjegyezni.
2014. jún. 2. 17:07
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem gyakori, de tízezerig nem egy nagy mutatvány, két három tizedesjegyig.
2014. jún. 2. 17:20
 9/12 anonim ***** válasza:

A gyökvonásnak is van egy bizonyos algoritmusa, amit a számológépek elterjedtével már nem tanítanak.

A gimis matektanárom is lazán vont gyököt 3-4 számjegyű számokból is, alig 10 másodperc alatt.

Úgy gondolom, nem olyan emberfeletti dolog ez, csak a módszerét nem tanítják, és nincsenek is rászorulva az emberek, hogy használják.

2014. jún. 2. 18:01
 10/12 Wadmalac ***** válasza:
100%

Van rá egy jópofa, fejben elvégezhető algoritmus, persze kell hozzá jó alapképesség, hogy egyszerre sok dolgot tudjál észben tartani.

Volt egy középiskolai osztálytársam, az szórakozott ezzel, meg fejben öt-hatjegyű számok szorzásával-osztásával.

Most programozó matematikus tanár az ELTE-n.

2014. jún. 3. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!