Miért lehet az orrunkon keresztül kihúzni az agyunkat?
Figyelt kérdés
Össze van kötve az orrüreggel?Miért?
2009. dec. 31. 10:52
1/10 anonim válasza:
Az orrüreg a homloküreggel van összekötve.
Nem vagyok orvos, de tudtommal a szövetek olyan vékonyak az orrüreg és az agy között, hogy halott embernél azt már olyan könnyű egy megfelelő tűvel átdöfni, mintha ott se lenne.
Mellesleg az agyat csak a halál beállta után megfelelő idővel lehet kihúzni az orron keresztül, amikor már kellőképpen bomlásnak indult és képlékeny (közel folyós).
2009. dec. 31. 11:55
2/10 anonim válasza:
FUUUJJJ de undesz vagy!!
2009. dec. 31. 12:03
3/10 anonim válasza:
Na én az ilyen kérdéseket törölném,vagy korhatárhoz kötném,azzal a másik fejlevágós kérdéssel!!
2009. dec. 31. 12:05
4/10 anonim válasza:
Ezek a dolgok engem is foglalkoztatnak :)
De szerintem ez érdekes téma...
Meg egyébként a halál témaköre szerintem mindig is érdekes.
2009. dec. 31. 12:15
5/10 A kérdező kommentje:
Ha téged nem érdekel az emberi test azt én les*arom.De akkor mást se érdekeljen hogy mi hogy van?Maradj tudatlan,de én kösz nem kérek belőle.
2009. dec. 31. 12:16
6/10 anonim válasza:
előző vagyok.
Meg egyébként az is érdekes, hogy az egyiptomiak azért távolították el a mumifikálandó holttest agyát, mert azt hitték, hogy funkciótlan dolog, ami nem jó semmire, ezért az illetőnek amúgy sem lesz rá szüksége, amikor életre kel :)
2009. dec. 31. 12:19
7/10 anonim válasza:
persze ezt korhatárhoz kötnéd, de amikor olyan kérdést tsz fel egy 14 15 éves, hogy hogyan kell análszexelni az nem baj....
2009. dec. 31. 13:06
8/10 anonim válasza:
most ezen mi az undorító? Aki ezt undorítónak gondolja, az nem éri fel ésszel, hogy ez egy biológia témakörbe vágó kérdés, nem pedig az akciófilmes-maszatolós... ami manapság sok ember gondolkodásának alapja(sajnos vagy nem, ez van.)
2009. dec. 31. 13:14
9/10 anonim válasza:
Erről a betiltósdiról két mondás jutott eszembe:
- Rossz az, aki rosszra godnol
- Ki, hogy él, úgy ítél
2009. dec. 31. 14:09
10/10 anonim válasza:
Össze! A szaglóhámból az ingerület a fila olfactoria nevű rostok által közvetlenül az orrüreg felső falát alkotó lamina cribrosának nevezett lyukacsos csontlemezen keresztül éri el az agyat! Ez a lemez vékony és mivel lyukak vannak rajta, elég gyenge!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!