Hol találom a régi tudományos cikkeket/dolgozatokat (digitális formában)?
Figyelt kérdés
Legfőképpen Szilárd Leó "Entrópiacsökkentés termodinamikai rendszerben intelligens lény hatására" című disszertációja érdekelne, de sehol nem találom.2014. máj. 28. 03:51
1/3 anonim válasza:
2/3 A kérdező kommentje:
Szóval 92 év alatt senki nem volt képes lefordítani? :( Egyébként eredetileg németül íródott, és ezt a verziót megtaláltam én is. Csak valamiért azt hittem, hogy lefordítják magyarra, (legalább) a magyar vonatkozású disszertációkat/tudományos publikációkat.
2014. máj. 28. 17:24
3/3 anonim válasza:
Egy dolog leforditani magadnak otthon (amit talan tobben meg is tettek az elmult 40 evben), egy masik dolog kiadatni valahol egy forditast. Ha nekem meglenne otthon, sajat forditasomban, nem biztos, hogy feltennem a netre. Kiadatni meg egeszen eselytennek tunik, de ha megis megtortent, akkor bizonyara valami kis peldanyszamu ismeretlen konyvben, amit aztan senki nem digitalizalt be.
Angolra nyilvan azert forditottak le, hogy megjelenhessen normalis szaklapban. Aki ilyesmivel foglalkozik, az ugyis nyilvan tud angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!