Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A függőágyban alvás hosszú...

A függőágyban alvás hosszú távon mennyire egészséges? (azt hallottam, hogy hosszú távon nem tesz jót a hátnak). És életképes szerintetek ez az ötlet? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Szóval, az első kérdésem az, amit fentebb írtam, de van egy második is: szeretnék "hátizsákosan" utazni, viszont nem szeretek a földön, hálózsákban aludni (a sátor pluszsúly és szintén kényelmetlen, hacsak nem visz az ember egy csomó pluszcuccot). Ezért a következőre gondoltam:

Egy túraboltban láttam extra kicsire összehajtogatható túrafüggőágyat. Egy szúnyoghálóval van kombinálva, vagyis olyan, mint egy borsóhüvely, bele lehet feküdni és felül össze lehet húzni a szúnyoghálót, így teljesen összezáródik a függőágy.

Arra gondoltam, hogy ezzel váltanám ki a hálózsákot. Szerintem jó lenne, mert egyrészt nem földön alszom (ennek már önmagában vannak előnyei), másrészt valószínűleg kényelmesebb, mert nem töri fel a hátamat. Arra is gondoltam, hogy vinnék két teleszkópos karót, amiket bárhova felállíthatok, amivel rögzíthetem, hogyha esetleg nincs két, egymástól alkalmas távolságra levő fa. Szerintetek mennyire életképes ez az ötlet?

2014. máj. 24. 12:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: ismered azt a fajtát, ami kicsire összehajtogatható és sátorlap is van hozzá, meg beépített szúnyogháló? Na, nekem olyanom van. Eddig csak egyszer használtam, de életem leghosszabb éjszakája volt. Úgy éreztem benne magam, mint egy borsóhüvelyben.
2015. júl. 26. 12:55
 12/14 anonim válasza:

Az eredeti kérdésre válaszolva:

"A függőágyban alvás hosszú távon mennyire egészséges? (azt hallottam, hogy hosszú távon nem tesz jót a hátnak)."

Abszolút rendben van, ha átlósan fekszel benne, teljesen vízszintesen aludhatsz, nem fog nyomni sehol, tévhit, hogy nem tesz jót a hátnak. Az más kérdés, hogy van, aki esetleg nem szereti bármilyen okból. De semmiképp sem káros.

Megvan a technikája, oda kell figyelni nemcsak a felszerelésre, de a kiegészítőkre is (szúnyogháló, esővédő, hideg elleni védelem alulról a függőágyon kívül).

"vinnék két teleszkópos karót"

hacsak nem rajzfilmfigura vagy, ez nem fog így működni.

vigyél kötelet és keress 2 fát :)

egy függőágyállvány 20-30 kg, nem fogod elcipelni még kocsival sem...

van ugyan egy tényleg elég könnyű verzió: [link]

de drága és ezt sem lehet mindenhol felállítani.

" ezzel váltanám ki a hálózsákot. "

úgy érted, a sátrat?

azt lehet, de a hálózsák kelleni fog :)

egy függőágyas túra tapasztalatai:

[link]

2016. márc. 20. 21:09
 13/14 A kérdező kommentje:
Időközben már két éve megtörtént az a túra, aminek során kipróbáltam. Csak egyszer használtam, az is elég volt. Életem leghosszabb éjszakája. Nem tudom, ez az átlós alvás hogy működik, lehet, hogy függőágyfüggő (hehe), de én az úristennek nem bírtam átlósan elhelyezkedni. Ez a fajta függőágy olyan, mintha borsóhüvelyben aludnál. Bárhogy fordultam, mindenhogy kényelmetlen volt. Mindig összenyomta valamimet. Ahol hozzáért a bőröm, ott meg rohadt hideg volt. Soha többet!
2016. márc. 20. 22:44
 14/14 anonim válasza:

A hidegre is van már megoldás, az alpalpan:

[link]

2018. jan. 10. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!