Hogyan jön ki a k mértékegysége?
Figyelt kérdés
azt tudom hogy k=v^2*ró/p-vel tehát mérékegysége: (m^2/s^2)*(kg/m^3)/((kg*m^2/s)/m^2). A dolog matek részén akadtam el, túl sok nekem ez a tört. Valaki elmagyarázná, hogy hozhatom egyszerűbb alakra?2014. máj. 14. 12:01
1/3 anonim válasza:
Nem tudom, mi ez a k, de te azért tanultál törtek egyszerűsítéséről, hogy pl. itt felhasználhasd:
Számláló egyszerűsítve: kg/(m*s^2).
Nevező egyszerűsítve: kg/s.
A kettő hányadosa pedig: s/(m*s^2)=1/(m*s).
2/3 anonim válasza:
Én sem tudom, mi lehet a k, de:
" k=v^2*ró/p-vel tehát mérékegysége: (m^2/s^2)*(kg/m^3)/((kg*m^2/s)/m^2)"
Ez nem igaz, a Pascal nem "((kg*m^2/s)/m^2)", hanem "((kg*m/s^2)/m^2)".
Ennek megfelelően k dimenziója 1.
(Ez valami áramlástani jellemző lenne?)
3/3 anonim válasza:
Előzőek: senki nem mondta, hogy a p a nyomást jelenti. Ha abból indulsz ki, amit a kérdező megadott, akkor a k dimenziója nem 1. Ha pedig a kérdező rosszul adta meg p mértékegységét, akkor remélhetőleg már ő is rájött, hogy hogyan kapja meg a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!