Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért ilyen az időjárás?

Miért ilyen az időjárás?

Figyelt kérdés
Csak számomra érdekes picit az idei tavasz főleg az elmúlt pár évhez hasonlítva? Nem mondom, hogy legyen az, de jóformán március közepére-végére már mindig hét ágra sütött a nap, most viszont a tavasz nagy részén esett az eső, talán szűk 1 olyan hétre emlékszek amikor nem volt semmi. Viszont jövő hétre is mondják, hogy folytatódik ez a borongós idő... picit mintha tényleg meg lenne kergülve az időjárás.

2014. ápr. 27. 03:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az április mindig is szeszélyes évszak volt.

[link]

Mint itt is látható, jellemzően csapadékosabb mint március.

Ráadásul most áprilisban, majdnem az ország teljes területén az átlagnál kevesebb csapadék hullott.

2014. ápr. 27. 03:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Ahogy a térképet nézem, tényleg lehet csak nekünk itt a nyugati szélen volt picit több mint az ország többi felén. :)
2014. ápr. 27. 04:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát jobb mint amikor tavaly márciusban hó volt, nem? :$
2014. ápr. 27. 08:33
 4/7 anonim ***** válasza:

számomra érdekes picit az idei tavasz főleg az elmúlt pár évhez hasonlítva

Majd 50-60. után nem lesz érdekes.

2014. ápr. 27. 08:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugye nem chemtrailhez lyukadunk ki?
2014. ápr. 27. 09:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert az időjárásnak az a tulajdonsága, hogy változékony. Jó sok minden befolyásolja egy ponton az alakulását. Az időjárás ilyen, nincs megkergülve, csak fő vonalaiban kevésbé kiszámítható, mert az ember túl sok és túl összevissza módon avatkozik bele. De például 1943-ban volt nagyon kemény tél, pár évvel később meg enyhe volt, alig esett hó.
2014. ápr. 27. 11:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

#4. Az idén március 15-én lefényképeztem a kertet. Volt már pár tulipán, egyéb még nem nagyon. 2007-ben is lefényképeztem március 15-én. Egész virágözön volt. De ugyanezen a napon fényképeztem síelőket a Budai hegyekben.

Az időjárásnak ez a legfőbb tulajdonsága. Változékony. És egy adott évet különlegesnek nevezhetünk, de meglepőnek semmiképp.

2014. ápr. 27. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!