Mennyi a fehér fény frekvenciája/hullámhossza?
A fehér fény a teljes látható spektrumot tartalmazza. Tehát az ibolyát, a vöröset, és a többi színt is. Ezen belül bármely frekvenciájú fényre kiszámolható, hogy hogyan változik a hullámhossza (valószínűleg egy intervallumot kéne megadni). A különböző hullámhosszú fénysugarak nem egyformán törnek meg, ezért fogja a prizma a fehér fényt felbontani (és egyben bizonyítja, hogy a fehér fényben a teljes színskála megvan).
[A hullámhossz jele a lambda!]
Idő közben rájöttem, hogy pontos adat nélkül is ki tudom számítani a kért eredményt...
De azért köszi!
(A lambdát azért nem tudom leírni, mert így betűvel sose szoktuk, és ahogy mondja az ember, az nagyon is landásan hangzik! :P)
Tudom, mi a lambda: egy görög betű, melyet a hullámhossz jelölésére használnak a fénytanban...
De mindegy, hogy mit gondolsz... attól még, hogy azt hiszed, nem leszek hülyébb :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!